Paavo Matsin võitis Euroopa Liidu kirjandusauhinna

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Matsin
Paavo Matsin Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kuulutati välja 2016. aasta Euroopa Liidu kirjandusauhinna võitjad. Eestist pälvis auhinna Paavo Matsin.

Euroopa kirjandusauhinna (EUPL) eesmärk on Euroopa tänapäevase kirjanduse tõstmine tähelepanu keskmesse ning kirjandusteoste leviku tõhustamine. Auhinnatud teosed jõuavad laiema rahvusvahelise publikuni ning nende tõlkimist toetatakse Loov Euroopa kirjandustõlgete toetusskeemis lisapunktide andmisega.  Lisaks tutvustatakse võitnud autorite teoseid Londoni, Frankfurti ja Pariisi raamatumessidel.

EUPL auhinna on kuni 2015. aastani saanud 84 raamatut 37 Euroopa riigist ja need on kirjutatud nende riikide keeltes. EUPL auhinnatud raamatud moodustavad suurepärase ja mitmekesise valiku Euroopa kõrgekvaliteedilisest kirjandusest ja nende tõlkimise soodustamine toetab Euroopa kultuurilist ja keelelist mitmekesisust, mis on Loov Euroopa  programmi peamine eesmärk.

2016. aasta EUPL kirjandusauhinna said 12 autorit:  Christophe Van Gerrewey (Belgia), Tanja Stupar-Trifunović (Bosnia-Herzégovina), Antonis Georgiou (Küpros), Bjørn Rasmussen (Taani), Paavo Matsin (Eesti), Selja Ahava (Soome), Nenad Joldeski (Endine Jugoslaavia Vabariik Makedoonia), Benedict Wells (Saksamaa), Gast Groeber (Lukemburg), Claudiu M. Florian (Rumeenia), Jasmin B. Frelih (Sloveenia) et Jesús Carrasco (Hispaania). 

Auhinnad antakse üle 31. mail Brüsselis. Tseremoonial osalevad Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics,  EL Kultuuri ja haridusekomitee juht Mrs. Silvia Costa ja Hollandi kui EL eesistujamaa esindajad.

Paavo Matsini raamat  «Gogoli disko» pälvis 2015. aastal Eesti parima ilukirjandusliku proosateose aastaauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles