Eesti Muusika Päevad lõpevad maagilises atmosfääris

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel
Kultuurikatel Foto: Kaido Haagen

16. aprillil kulmineerub Kultuurikatlas Eesti Muusika Päevade festival. Koostöös Hansaplantiga luuakse Kultuurikatlasse maagiliselt looduslik atmosfäär, kus keset roheliselt oaasi saab kuulata kaunist klavessiinimuusikat ja Eesti Filharmoonia kammerkoori.

Muusika kaudu rohelise heli otsinguile keskendunud 37. Eesti Muusika Päevad lõpetavad Kultuurikatlas kahe väärika kontserdiga «Vitraažid» ja «Kellukalised». Festival peab oluliseks luua kuulajale võimalusi saada inspiratsiooni ja mõtteainet nii muusikast kui ka keskkonnast, kus muusika kõlab. Nii on võimalik igal külastajal kontserdilt kaasa valida Eesti Muusika Päevade juurvilja- või lilleseemnepakk. Hansaplanti rohenäpud toovad kontserdisaali värskelt Eestisse saabunud kevadtaimi, lähtudes koha iseärasusest ja muusikast.

Eesti esinduskoori kontserdisarja «Vitraažid» neljas kontsert «Unejõgi» on ühtlasi Eesti Muusika Päevade lõppkontsert ning pakub kuulamiseks kaunist kooslust muusikast, mis loodud just nüüd ja praegu Eestis, ning sajand tagasi Saksamaal. Pool tundi enne kontserdi algust toimub Märt-Matis Lille loeng. Kontsert on pühendatud rahvusvahelisele häälepäevale ning toimub 16. aprillil kell 19.00 Kultuurikatla Katelde saalis.

Kontsert «Kellukalised» on ühtlasi ka klavessiinifestivali avakontserdiks, pakkudes Eesti uuemat klavessiinimuusikat Eesti parimate klavessiinimängijate esituses, keda toetab Corelli Consort. Kontserdi pealkiri on inspireeritud helilooja Anti Marguste 2009. aastal kirjutatud samanimelisest teosest. Kontsert toimub 16. aprillil kell 17.00 Kultuurikatla Väikeses saalis.

Kontsertide kavad on koostatud Eesti Muusika Päevade kunstiliste juhtide Helena Tulve ja Timo Steineri ning festivalil esinevate tippkollektiivide koostöös. Nii kõlab Kaspars Putninši juhatatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses Arvo Pärdi, Helena Tulve, Gustav Mahleri ja Märt-Matis Lille looming ning klavessiinimuusika kontserdil «Kellukalised» Mirjam Tally, Kristjan Kõrveri, Tõnu Kõrvitsa, Anti Marguste ja Rein Rannapi looming. 

Klavessiini habras ja imetabane kõlamaailm on inspireerinud paljusid meie heliloojaid. Huvitavaks kujuneb kohtumine aasta algul meie hulgast lahkunud helilooja Anti Marguste teostega, mis kõlavad esiettekandena. Menulooks tõotab muutuda sarjas «Eesti mõisad 2015» kõlanud Rein Rannapi rokkiv Klavessiinikontsert, mida nüüd on esmakordselt võimalus kuulata ka Tallinna publikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles