VIDEO! Rahvusooperis joosti krinoliinides võidu

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Rahvusooper Estonia on meie uhke ja armastatud esindusteater, kus kõnnitakse mõõdetud sammul, parimates riietes ja nauditakse peeneid kunstielamusi? Seda kindlasti! Kuid sama maja on ka aktiivne liikumise edendaja, kus täna pandi läbi kuue korruse püsti vaheldusrikas tervisereda. 21. aprillil täitusid Rahvusooper Estonia koridorid sportlikult meelestatud töötajatega - Tuhkatriinu tervisejooksu starti kogunes ligi 50 osavõtjat maja kõigist osakondadest. Kohal olid nii ooperisolistid, balletiartistid, koor, grimm, toitlustus, kostüümimeistrid kui kõik teised.
 

Ei mingit nalja, ikka tõsine võistlus! FOTO: TAIRO LUTTER
Ei mingit nalja, ikka tõsine võistlus! FOTO: TAIRO LUTTER Foto: Tairo Lutter

Tuhkatriinujooks kulges mööda nooltega märgistatud teed treppidest üles-alla, tuhises läbi koridoride, keerutas garderoobides ja keldris. Põnev, vaheldusrikas ja tõttöelda päris raske rada! Aga pole ka ime, sest artistid on teadaolevalt suurepärases vormis. Sulgkerged balletisammud varvaskingadel on tegelikult tõsine füüsiline väljakutse, samavõrra raske on kaunis kostüümis laval joosta, tantsida, hüpata ja samal ajal aariat laulda.

Helen Lokuta võidukalt finišeerimas, kingad alles! FOTO: TAIRO LUTTER
Helen Lokuta võidukalt finišeerimas, kingad alles! FOTO: TAIRO LUTTER Foto: Tairo Lutter

Jooksust võttis täiskostüümis osa ka Tuhkatriinu osatäitja, Rahvusooper Estonia ooperipimadonna Helen Lokuta. "Teeme regulaarselt trenni, " ei varja Helen ooperirahva spordilembust. "Aga sel korral lähen rajale korsetis ja krinoliinis. Ma ei kujuta ette, kuidas see jooks nüüd välja näeb, aga ma püüan elegantselt joosta siis."

lähen rajale korsetis ja krinoliinis, vaatame mis saab

Üksnes kingad oli kaunis solist asendanud tennistega, sest jooksu reeglid nägid ette, et rada tuli läbida kontsakingi käes hoides. Sama kehtis ka meessoost osalejate puhul, sest olgugi Tuhkatriinu legendaarseim kingakaotaja, siis vähemasti üks kristallkingake pidi ka finišisse jõudes eeskujulikult alles olema.

Osalejaid oli Rahvusooper Estonia kõigist 20 osakonnast. FOTO: TAIRO LUTTER
Osalejaid oli Rahvusooper Estonia kõigist 20 osakonnast. FOTO: TAIRO LUTTER Foto: Tairo Lutter

Enamik osalejaid võttis võistlust tujutõstva ühisüritusena, kus peamised võitjad on sport, sõprus ja liikumisrõõm. Auhinnatortki pandi nahka üksmeeles ja üheskoos. Siiski selgusid ka kiireimad: naistest oli väledaim kunstnik-juurdelõikaja Siiri Luhaäär ja meestest ooperikoori laulja Sven Tarlap. Ooperikoor pani jooksu kinni ka meeskondlikus arvestuses - laval võimsat häält teha saab tõepoolest vaid heas vormis ja liikuv inimene.

Ettevõtmise hing Kärt Kinnas oranžis innustab jooksuhuvilisi. FOTO: TAIRO LUTTER
Ettevõtmise hing Kärt Kinnas oranžis innustab jooksuhuvilisi. FOTO: TAIRO LUTTER Foto: Tairo Lutter

"Meie tervisenädala idee on propageerida liikumist," selgitas ettevõtmise eesmärke Rahvusooper Estonia personalijuht Kärt Kinnas. "Iga poole tunni järel võiks töötaja teha pausi ja end veidikenegi liigutada. Loodame oma algatusega anda head eeskuju teistelegi ettevõtetele, mida rohkem inimesed liiguvad, seda tervemad ja õnnelikumad nad on!"

Rahvusooperi tervisenädala raames toimus lisaks meeleolukale Tuhkatriinujooksule mitmesuguseid võistlusi, loenguid, uuringuid, koolitusi jpm. Õpitakse jõusaaliharjutusi ja pilatest ning doonorikeskuses loovutatakse abivajajatele verd.

Ooperi-Tuhkatriinu Helen Lokuta ja balleti-Tuhkatriinu Luana Georg. FOTO: TAIRO LUTTER
Ooperi-Tuhkatriinu Helen Lokuta ja balleti-Tuhkatriinu Luana Georg. FOTO: TAIRO LUTTER Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles