Jalgratturid saavad oma ajakirja

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Paul Smith ja tema jalgratas Viks
Sir Paul Smith ja tema jalgratas Viks Foto: Viks / Facebook

Mai esimestel päevadel ilmub Eestis uus ajakiri Ma Olen Jalgrattur – ajakiri neile, kes naudivad rattasõitu.

Ajakirja teeb 36. aastat ajakirjanik Vahur Kalmre, kes kirjutas oma esimese jalgrattaloo ajalehes Edasi juba 1980. aastal ning kelle kirjutatud jalgrattaraamat «Kolm Kirsipuud» võitis 2012. aastal parimale spordiraamatule mõeldud Georg Hackenschmidti auhinna. Muuseas, ajakirjaga samal ajal ilmub Vahur Kalmrelt ka uus spordiraamat – Tartu Rocki korvpallimeeskonnast rääkiv «Tartu Rock! Tartu Rock! Ühe korvpallimeeskonna lugu».

Ajakiri Ma Olen Jalgrattur on mõeldud kõigile, kes naudivad rattasõitu. See rattasõit võib toimuda kõikjal ja väga erineval viisil: ajakiri räägib lugusid rattamaratonidel ja rattarallidel sõitjatest, linnades tööle ja koju sõitmisest, rattaharrastusest, rattamatkamisest, proffide ja amatööride võidusõitudest, rattadisainist, noortest rattasportlastest, rattasõidu ajaloost, aga ka BMX-i ja rulamaailmast (rulal on ju ka neli ratast all!). Tõukerattaga sõitmisest rääkimata. Ja see loetelu pole kindlasti lõplik.

See on lugude ajakiri – rattaga sõitjate kogukonnal on rääkida vahvaid ja väärt lugusid. Ajakirjas ongi kolm osa: lood, usutlused ja kasulikku.

Aga see on ka heade ja suurte fotode ajakiri.

Ajakirja esimeses numbris tulevad lood Rootsis peetavast 20 000 osavõtjaga rattasõidust Vätternrundan, maailma tänastest supersõitjatest eesotsas Alberto Contadoriga, rattamatkamisest Gruusias ja Hiinas, BMX-krossi arengutest Eestis loomulikult lätlaste toel ning Eesti kunagisest tippsõitjast Kalju Kochist. Usutluste osas saame tuttavaks Rein Taaramäe rattaga, rattaentusiast Elisa-Johanna Uddega ja noore rattasportlase Peeter Pungaga. Ajakirjas saab ka viimaseid näpunäiteid enne kevadisi rattarallisid. Loomulikult kõvadelt tegijatelt. Ja see pole veel kaugeltki kõik.

Ajakiri ilmub üle kahe kuu, sel aastas siis mai, juuli, septembri ja novembri alguses, esimene number on 84 lehekülge hinnaga 4,90 €.

Ajakirja kujundab disainer Artur Kuus (ehk siis Kalmre ja Tuur, kes on kahekesi võitnud palju auhindu maailma ja Euroopa ajalehtede kujunduskonkurssidelt, hakkavad nüüd konkureerima ka ajakirjade konkurssidel).

Ajakirja näeb juba 30. aprillil, Eesti rattamaratonide sarja Estonian Cup esimesel etapil – Kuusalu rattamaratonil. Kõik Kuusalu rattamaratonile registreerunud (maraton ja poolmaraton) saavad enne sõitu koos võistlusnumbriga endale ka uue ajakirja esimese numbri.

Samal päeval jõuab ajakiri ka otse trükisoojana ekstreemspordifestivalile Simple Session. Ajakirja väljaandja on Vahka Meedia OÜ. Ajakirja väljaandmist toetavad Eesti Jalgratturite Liidu juhatuse liikmed, Estiko AS, Tempest AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles