Selgus kirjandusauhinna «Esimene samm» võitja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roos täies ilus.
Roos täies ilus. Foto: Mare Sikka

Kirjandusauhinna «Esimene samm» tänavune laureaat on Mart Kuldkepp.

Kirjandusfestival Prima Vista eelsündmusena anti juba kümnendat aastat järjest raamatu ja roosi  päeval, 23. aprillil  üle  333  euro suurune  kirjanduspreemia «Esimene  samm».

Läinud  aastal  perioodikas  avaldatud  ilukirjandusliku debüüdi eest pälvis preemia Mart Kuldkepp Vikerkaares ilmunud ajaloolise jutustusega «Estbröte 2016».

Tänavusele «Esimese sammu” konkursile esitati kokku 5 statuudile vastavat kandidaati, nende seas mitu tähelepanuväärset luule- või proosadebüüti. Laekunud tekstid nägid 2015. aastal trükivalgust ajakirjades Värske Rõhk ja Vikerkaar.

Žürii üksmeelse otsusena tunnistati preemia vääriliseks Mart Kuldkepi oskuslikult komponeeritud ja väljapeetud stiilitajuga proosadebüüt.

Otsuse auhinna määramise kohta tegi 5-liikmeline ekspertžürii, mille koosseisu kuulusid tänavu luuletaja Kristiina Ehin, TÜ eesti kirjanduse doktorant ja luuletaja Krista Ojasaar, kirjanik ja literaat Berk Vaher, toimetaja ja tõlkija Triin Ploom-Niitra ning «Esimene samm» 2015. aasta laureaat Hanneleele Kaldmaa.

Aastal 2007 MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista poolt Tartu Kultuurkapitali juurde loodud kirjanduspreemia  «Esimene samm» abil soovitakse edendada Eesti kirjanduselu. «Esimese sammu» preemiale saavad kandideerida autorid oma ilukirjanduslike debüüttekstidega, mis on eelneva aasta jooksul perioodikas avaldatud.  

Preemia anti pidulikult üle Tartus 23. aprillil, rahvusvahelisel raamatu ja roosi päeval toimunud Prima Vista eelüritusel Tartu Tähetornis. Kirjandusfestival Prima Vista kestab tänavu 4.–7. maini Tartus ja Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles