Tom Waitsi kitarrist esineb Eestis!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar Torrez
Omar Torrez Foto: Dean Zulich

Pärnu legendaarse festivali 30. aastapäeva tähistamiseks toimub 28. mail Endla teatris juubelikontsert FiESTa XXX.

Kontserdi peaesinejaks on Tom Waitsi ansambli kitarristina tuntuks saanud Omar Torrez (Mehhiko/USA) & Special Guests Tanel Ruben, Reigo Ahven, Mihkel Mälgand). Torreze stiilinäidet kuula-vaata altpoolt.

Samuti esinevad Fiesta festivalidel elumuutva muusikakogemuse saanud nö «Fiesta lapsed» - Andres Roots, Tuuli Velling ja Anneli Kadakas. Lisaks veel Pärnu Bluesiklubi esindus «The Blue Passion».

Hiljem lühidalt FiESTa nimel all tuntud festivalid toimusid alates aastast 1986 - siis oli ürituse nimeks «Pärnu Jazz». Hiljem kandis festival nimesid «Jazz Fiesta» ja «FiESTa International». Viimane festival toimus 1993. aastal.

Kaheksa aasta jooksul esinesid festivalil paljud ülemaailmselt nimekad muusikud nagu kitarrivirtuoos John McLaughlin, ameerika valge bluesi juhtiv nimi John Hammond, avangardmuusikud New Yorgi juhtivast jazziklubist Knittin Factory, värvikad maailmamuusikud Peter Gabrieli juhitavast organisatsioonist W.O.M.A.D., lisaks kümned ja kymned muusikud Lääne-Euroopast, Skandinaaviast, Soomest, Venemaalt, Armeeniast, Baltimaadest ning pea kõik vähegi tuntud eesti muusikud.

Just koostööst FiESTa’ga sündis 1990. aastal Baltoscandali teatrifestival, mis pärast FiESTa lõppu siirdus Rakverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles