Tallinna XI Disainifestival Disainiöö avalikustas programmi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiöö valgusinstallatsioon
Disainiöö valgusinstallatsioon Foto: Disainiöö

Sügisel 12.-18. septembrini toimub taas mainekas rahvusvaheline  Tallinna disainifestival Disainiöö alapeakirjaga «Redefining Design».

«Kogu Tallinn on kaasatud; osaleda saavad kõik, kelles on peidus eksperimenteerimise pisik ja uudishimu,» leiab Disainiöö festivali vedav disainerite liidu esinaine Ilona Gurjanova tänavust programmi avalikustades. Disainihuvilistele pakutakse erinevaid üritusi Tallinna kultuurisõbralikes paikades. Avatud on kõrgetasemelised disaini presenteerivad näitused, showroomid, galeriid; professionaalide ja disainikoolide väljapanekud.

Disainiöö X 2015 eesti disaini väljapanek
Disainiöö X 2015 eesti disaini väljapanek Foto: Disainiöö

Toimub rahvusvaheline seminar, kus sõna saavad uuendusmeelsed disaini eksperdid, kes annavad disaini mõistele uue tähenduse. Festivali traditsioonilisse kavasse kuulub PechaKucha õhtu, disainioksjon, töötoad nii suurtele kui väikestele, välkloengud, filmi- ja moeetendused. Näitustel saab tutvuda Eesti, Austria, Soome, Korea, Poola, Tšehhi, Itaalia, Slovaki ja Ungari uuema disainiga ning eraldi fookuses Baltimeremaade disain. Tähtsat rolli mängivad mainekad väliskülalised, kes toovad disainiuudiseid mujalt maailmast ning annavad hinnangu kohalikule disaini paremikule. Külalistele korraldatakse disainiekskursioone ja hoolt kantakse ka klubilise tegevuse eest.

Disainiöö X 2015 Suvas rõivadisaini programm
Disainiöö X 2015 Suvas rõivadisaini programm Foto: Disainiöö

2016.aasta on BRUNO tootedisaini- ja Eesti Disainiauhindade aasta. Pidulik auhinnagala toimub 16.septembril koos Eesti Disainikeskuse, ADC*Eesti ja Teenusemajanduse Kojaga. Nominentide näitusega saab tutvuda Viru Keskuses.

Disainiöö X 2015 Suvas rõivadisaini programm
Disainiöö X 2015 Suvas rõivadisaini programm Foto: Disainiöö

XI Disainiöö peamised toimumispaigad asuvad Kultuurikatlas, Heliose kinos, Arhitektuuri- ja Disainigaleriis. Satelliidid paiknevad üle linna. Linna ilmestavad Lux Matrix valgusinstallatsioonid.

Pidevalt täieneva programmiga saab tutvuda festivali kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles