Eesti leiva akrobaatiline reis Soome festivalipubliku pihku

, tantsuklubi KOIT
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuklubi KOIT Kuopios
Tantsuklubi KOIT Kuopios Foto: Erakogu

Tansii ja Soi 2016 on rahvusvaheline tantsufestival, mis toimus pisikeses Kuopio linnas juba 47. korda. Festival pakub erinevaid töötubasid lastele ja täiskasvanutele, harrastajatest professionaalideni.

Nädala jagu kestev festival harib tantsuhuvilisi igaõhtuste professionaalsete lavastustega, kus päeval aitavad aega parajaks teha mitmekülgsed tänava – ja tulevased noored kunstnikud. Selle suvises professionaalses programmis näitasid kaasaegse tantsu tehnilist klassi Itaalia juhtiv tantsukompanii Compagnia Atterballetto, vastandudes Malandain Balletole Biarritzist, kui eksootiline maailmakuulus butoh kompanii Sankai Juku ning kohalikud tegijad Tero Saarinen Co-na ning Arja Raatikainen tiim.

Eesti leib jõudis akrobaatilise reisina lavale tantsukoolide rahvusvahelise lavaprogrammi käigus Tantsuklubi KOIT valikrühma etteastega «Hea Tegu». Nii tutvustati Eesti traditsioone leivateo kaudu, kus laval kandis iga pisike tantsija (lapsed vanuses 8 – 11 a.) käes suur autentset leivalabidat, mis oli poole suurem, kui laps ise!

Valge liniku alt peidust tuli «Hea Teo» käigus välja, pea poole meetri pikkune, ehtne leivapäts. Etteaste lõpus pakuti publikule eesti leiba, mis sümboliseeris jagamist ning Eesti kui naaberriigi rahvusvahelist solidaarsust segi paisatud maailmas.

Tantsuklubi KOIT valikrühm valiti konkursi alusel osalema Tanssii ja Soi 2016 rahvusvahelisel tantsufestivalil, Soomes Kuopios. Klubi oli ainus Eestit esindav tantsukool festivalil, kes valiti tantsuga «Hea Tegu» esindama Eestit tantsukoolide kolme päevases lavaprogrammis, üle kuuekümne soovija seast umbes kümne esineja sekka.

Festivali peakorraldaja ning kunstiline juht Jormo Uotinen tuli tüdrukuid pärast etteastet isiklikult tänama – akrobaatiliselt välja võlutud leivapäts läks südamesse, sest tüdrukud sooritasid üle meetrise leiva-asti sildringe ning hundirattaid nagu muuseas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles