ERR.ee: Eesti esimese erakunstigalerii avamisest möödub 20 aastast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deco galerii sai kümme aastat vanaks.
Deco galerii sai kümme aastat vanaks. Foto: Priit Simson

1988. aasta oktoobris alustas tegutsemist Eesti esimene erakunstigalerii Deco, mis asus kõik need aastad Kadriorus ja on säilitanud nii oma sisemise kammerliku hoiaku kui ka klubilise iseloomu.

Veel Nõukogude ajal eragalerii avanud Epp ja Tiit Rebane meenutavad olnut kui pidevat tegelemist oma armastatud alaga ning ajuti ikka ette tulnud raskustest ei räägi, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Tammsaare muuseumi majas töötav Deco galerii ei ole suur galerii, kuid selle omanikud on olnud vastupidavad. Galerii on enda ümber tõmmanud kunstnikke, kes siin ikka ja jälle oma töid näitavad ning seepärast võib rääkida Decost kui klubist.

Galerii aastapäeva näitus sündis juhuse tahtel, kuid on just nimelt kammerlik. Seintel on Jaan Elkeni maalid ja arhitekt Tiit Trummali digitaaltöötluse läbi teinud loodusvaated.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles