Algab Fotokuu ja Fotokunstimess

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotokaamera
Fotokaamera Foto: SCANPIX

Tänavu juba seitsmendat korda toimuv Eesti Fotokunstimess leiab aset Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis 29. septembrist 2. oktoobrini. Mess tutvustab publikule Eesti parimate fotokunstnike uudset loomingut ja jagab teavet fotokunsti kogumise võimaluste kohta, et huvi korral alustada või täiendada oma isiklikku kunstikogu.

Fotokunstimess toimub Fotokunstnike Ühenduse (Foku) eestvedamisel ning koostöös Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskusega. Sellel aastal on messi väljapanek eriti laiapõhjaline, kaasates lisaks eesti kunstnikele külaliskunstnikke Saksamaalt, Prantsusmaalt, Soomest, Venemaalt, Lätist ja Leedust.

Kohalikud ja külaliskunstnikud

Eesti Fotokunstimessil on esindatud 36 rahvusvahelise valikukomisjoni poolt väljavalitud  eesti kunstnikku ja kunstnike-duot: Alissa Nirgi, Annika Haas, Eve Kiiler, Heikki Leis, Johan Huimerind, Kai Kaljo, Karel Koplimets, Kirill Tulin, Krista Mölder, Liina Siib, Lilli-Krõõt Repnau, Marge Monko, Mari Volens, Mari-Leen Kiipli, Paco Ulman, Peeter Laurits, Sten Eltermaa, Tanja Muravskaja ja  Tarvo Hanno Varres.

Koostöös Goethe-Instituudi ja Prantsuse Instituudiga on Eesti Fotokunstimessil kahe Narva residentuuriprogrammis osaleva kunstniku teosed: Lousia Marie Summer (Saksamaa) ja Camille Laurelli (Prantsusmaa). Kulla Laas ja Kristina Õllek Rundumist toovad messile kunstnikud Hertta Kiiski (Soome), Andrey Bogush (Venemaa/ Soome), Liga Spunde (Läti) ning Miks Mitrēvics & Kristīne Kursiša (Leedu/Läti).

Eesti tugevaimad kommertsgaleriid

Teist aastat järjest osalevad messil oma väljapanekutega ka Eesti tugevaimad kommertsgaleriid. Galeriide sektsioonis saab tänavu näha järgmiste kunstnike teoseid: Sigrid Viir (Temnikova & Kasela galerii), Herkki-Erich Merila (Haus galerii), Philip Solovjov ja Vivian Ainsalu (galerii Positiiv), Johanna Heikkilä, Hanna Piksarv, Art ja Helena, Camille Laurelli, Anna Mari Liivrand, Johnson&Johnson, Rosa-Violetta Grötsch (galerii galerii).

Rootsi kaasaegne fotokunst

Põhiväljapanekut saadab mitmekesine publikuprogramm: giidituurid eesti, vene ja inglise keeles, loengud, vestlused ja kohtumised kunstnikega. Tänavune raamatunäitus keskendub Rootsi kaasaegsele fotograafiale: kohapeal saab tutvuda muuhulgas Rootsi kirjastuste B-B-B-Booksi, Blackbooksi ja Livraisoni fotokunstiraamatutega. 

Täpsem programm ja info peagi http://fotokuu.ee ja Tallinna Fotokuu Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles