Pärimusmuusikud alustavad ringreisi viinavabrikust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruutide kogunemine Mooste Viinavabrikus 20. septembril 2015.
Pruutide kogunemine Mooste Viinavabrikus 20. septembril 2015. Foto: Egerta Laine

Sel nädalal saab hoo sisse Eesti Etno ringreis 2016, kus esinevad astuvad lavale kuus silmapaistvat noort rahvusvahelist pärimusmuusikut, kes lisaks musitseerimisele viivad läbi ka õpitubasid.

Ringreisi eestvedaja Margit Kuhi sõnul  kõlavad kontsertidel lood ja laulud maailma eri paigust ja ka Eestist. «Noorte muusikute  pillimängurõõm on inspireeriv ning pakub naudingut igale kuulajale,» kutsus Kuhi kõiki julgelt sündmustest osa saama.

Ringreisi juhendaja kaasa tegev Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia lektor ja pärimusmuusika õppesuuna juht Merike Paberis rääkis, et tuur on eelkõige oluline osalejatele ning kogu ettevõtmise eesmärgiks on uute ja andekate pärimusmuusikute pealekasv Eestis. «Nii mõnegi osaleja jaoks on see väike tuur esmane tõsisem bändis mängimise kogemus ja ringi tuuritamine,» selgitas Paberits. «See on justkui muusikuelu mekkimine turvalises keskkonnas.»

«Eesti Etno ringreis 2016» koosseisu kuuluvad järgnevad muusikud: Rahel Talts (Eesti) - meloodika / klaver; Maija Holopainen (Soome) – viiul; Myrna Mens (Belgia) – viiul; Martin Vill (Eesti) - saksofon / torupill; Hampus Modig (Rootsi) – perkussioon; Kristjan Luik (Eesti) – kitarr; Merike Paberits (Eesti) - flööt / torupill; Marti Tärn (Eesti) – basskitarr

Etno Ringreis toimub juba 5. oktoobril Mooste viinavabrikus, 6. oktoobril Tallinnas, Philly Joe’s jazziklubis, 7. oktoobril Viljandis, pärimusmuusika lõikuspeol ning 8. oktoobril Rapla loomeruumis.

«Eesti Etno 2016 ringreis» on jätkuprojekt suvisele pärimusmuusikute Eesti ETNO laagrile. Projekti idee seisneb selles, et suvisest Eesti ETNO 2016 laagrist osavõtnute seast valitakse välja 6 silmapaistvamat muusikut ja 2 juhendajat, kes kohtuvad uuesti sügisel, et üheskoos teha väike kontserttuur Eesti. Lisaks kontsertidele viiakse igas peatumispaigas läbi õpituba, kus õpetatakse kohalikele muusikahuvilistele erinevate maade lugusid/laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles