Elmo Nüganen pälvis Venemaal kõrge autasu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Nüganen, Taevalava
Elmo Nüganen, Taevalava Foto: Eero Vabamägi

3. oktoobril anti Elmo Nüganenile Peterburis Ermitaaži teatris üle Balti Tähe autasu. Auhinda antakse igal aastal üle teatrifestivalil «Balti maja» erinevatele kultuuritegelastele inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel.

Kuna 2016. aasta oli Venemaal riiklik filmiaasta, jagati sel aastal preemiaid prominentsetele filminäitlejatele ja –režissööridele. Lisaks Nüganenile pälvisid autasud ka teatrilavastaja ja filmirežissöör Andrei Kontsalovski (Venemaa) ja näitleja Ivars Kalnins (Läti). Ühtlasi pälvis Memory autasu vene filmirežissöör Aleksei Balabanov.

«Balti maja» festivali raames näidati 4. oktoobril Elmo Nüganeni filmi «1944», millele järgnes ka kohtumisõhtu režissööriga.

Eestlastest on varasemalt sama autasu pälvinud Arvo Pärt, Eri Klas, Aivar Mäe, Georg Ots ja Lembit Ulfsak.

Balti Tähe autasu antakse rahvusvahelise teatrifestivali «Balti maja» raames inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel. Balti Tähe preemia asutati 2004. aastal, tunnustamaks Läänemeremaade kultuuri- ja kunstiringkondade esindajaid, ühiskonnategelasi, poliitikuid ja majandusinimesi, kes on andnud suure panuse humanitaarsidemete ja -koostöö arendamisse Läänemere regioonis. Tänavu jagati preemiaid järjekorras 13. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles