Legendaarne ulmekas sai teleseriaaliks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader telesarjast "Westworld"
Kaader telesarjast "Westworld" Foto: HBO

1973. aastal vapustas kinokülastajaid laiaekraaniline värviline ulmefilm «WestWorld», mis valmis kuulsa ulmekirjaniku Micheal Crichtoni (Jurassic Park) stsenaariumi järgi. Tapjarobotina tegi seal meeldejääva rolli Yul Brynner.

Westworld kujutas endast ulmelist lõbustusparki, kus külalised said kehastada metsiku lääne kangelasteks. Vastasteks olid androidid, kellega püstolivõitlusi ja baarikaklusi pidada. Külastajate rõõmuks olid androidid programmeeritud alati kaotama. Kuni pargi arvutisüsteeme tabas viirus…

HBO võttis nõuks filmi põhjal loost telesarja vändata, ekraanidele jõudis selle esimene osa 2. oktoobril. Kriitika võttis uue sarja hästi vastu, seda on juba nimetatud «ulme-teemaliseks Troonide mänguks». Eriti kiidetakse visuaalset lahendust, loo jutustamist ja üldist maailma kujutamist.

Eelarve küünib saja miljoni dollari suurusjärku ning kaasatud on Anthony Hopkinsi kaliibris staarid.

Esialgu on planeeritud teha kümme osa, jätkamine sõltub mõistagi publikuhuvist. Siiani on esimest osa, mille lavastas Crispoher Nolqani vend Jonathan, vaadanud 3,3 miljonit inimest (USAs). Vaata lisatud treilerit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles