Kinodesse jõuab jabur film Belgia klubipidamise telgitagustest

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Belgica" filmiplakat
"Belgica" filmiplakat Foto: promo

Alates 14. oktoobrist on ekraanidel Belgia draama «Belgica», milles kaks venda hakkavad täide viima unistust kõige lahedamast ööklubist. Režissöör Felix von Groeningen on Eesti vaatajatele tuttav filmiga «The Broken Circle Breakdown».

Unistaja Jo (Stef Aerts) peab oma kodulinnas Gentis baari nimega Belgica, kus tunnevad end koduselt nii õlut libistavad töölised kui ka muusikahuvilised noored. Jo jaoks piisab sellest, et klientidele meeldib selline räpasevõitu patuurgas, kuhu kõik on teretulnud.

Tasapisi äri ajavale noormehele otsustab appi tulla tema ambitsioonikas vanem vend Frank (Tom Vermeir), kelle vaimusilmas peaks Belgicast saama Belgia lahedaim ööklubi, kuhu tahavad esinema tulla riigi parimad bändid. Unistuste ellu viimiseks pole vendadel kahju ei rahast ega ajast ning unarusse jäetakse ka elukaaslased. Kuid klubimaailmas on kõige aluseks seks, narkootikumid ja rock'n'roll, mis ajavad pingeliseks argireaalsusega silmitsi seisvate vendade omavahelised suhted.

Filmile on muusika teinud 1990. aastate keskel loodud Belgia bänd Soulwax, kes kogus kuulsust remixe tehes. «Belgica» jaoks lõi Soulwax 15 väljamõeldud esinejat ja bändi, igaühel isesugune helikeel, mille ülesandeks oli luua usutav galerii Belgica klubi väisanud muusikutest.

Gentis sündinud režissööri Felix van Groeningeni anarhilise draama aluseks on ta enda isa elu. Viie mängufilmi autori tuntuimaks filmiks on 2013. aastal filmifestivalidel ja auhinnatseremooniatel puhta töö teinud muusikaline draama «The Broken Circle Breakdown», mis võlus publikut oma liigutava armastusloo ja kaasakiskuva bluegrass-muusikaga.

«Belgica» esilinastus aasta alguses Sundance'i filmifestivalil maailmakino võistlusprogrammis, kus Felix van Groeningen võitis parima režissööri auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles