ETV2 hakkab näitama arhitektuurisaadet «RUUM»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurisaadete sari «RUUM» ETV2s
Arhitektuurisaadete sari «RUUM» ETV2s Foto: ETV2

Kolmapäevast, 12. oktoobrist algab ETV2 eetris arhitektuurisaadete sari «RUUM», mille esimeses saates on juttu linnaruumist, meie ühisest elutoast.

Sarja avasaates nenditakse, et linn peab olema tihe, pakkuma põnevust ja vaheldust. Kui selles elutoas lähemalt ringi vaadata, selgub, et magalarajoonid on toredasti elatavad, Kopli liinid aga võiksid olla perede jaoks ideaalne elukeskkond.

Sarjale «RUUM» õla alla pannud Eesti Arhitektuurikeskuse juhataja Raul Järg ütles, et arhitektuurisaated ja -dokumentalistika on Eestis varem keskendunud pigem üksikute arhitektuuripärlite tutvustamisele. Uues saatesarjas võetakse luubi alla erinevad ruumitüübid, samuti saavad ruumiloojate kõrval rohkem tähelepanu inimesed, kes neid ruume kasutavad.

Esimeses saates tutvustab Tomomi Hayashi Jaapani linnaruumi eripära, Kristi Grišakov leiab aga, et Eestis ei ole valglinnastumisel mingit mõtet.

Järgmistes saadetes räägitakse töötamiseks ja õppimiseks loodud ruumidest, aga ka muusika kuulamiseks kavandatud ruumidest jpm.

Saatesarja režissöör on Marta Pulk, toimetaja Piret Jürman. Tootja Fookus-Pookus.

Arhitektuurisaade «RUUM»on ETV2 eetris alates 12. oktoobrist kolmapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles