«Ühtse Eesti» loojad esitati kultuuripreemiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raamat saab riikliku kultuuri elutööpreemia.
Rein Raamat saab riikliku kultuuri elutööpreemia. Foto: Peeter Langovits

Riigi kultuuripreemiate komisjon otsustas teha valitsusele ettepaneku määrata riigi kultuuripreemiad kokku 14 inimesele.

Kultuuripreemia pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest määratakse Tiia-Ester Loitmele, Mai-Ester Murdmaale ja Rein Raamatule.

Kultuuripreemiad 2010. aasta loomingulise tegevuse eest soovitatakse anda kolmele inimesele ja kahele loomingulisele seltskonnale.

Olav Ehala saaks preemia oma mulluse loomingulise tegevuse eest, Viivi Luik raamatu «Varjuteater» eest.

Samuti teeb komisjon ettepaneku anda preemia Tiit Ojasoole, Ene-Liis Semperile ja Eero Epnerile teater NO99 suurprojekti «Erakonna «Ühtne Eesti» suurkogu» eest.

Sõmeru keskusehoone arhitektuurse lahenduse ja sisekujunduse eest määrataks kultuuripreemia Maarja Kasele, Ralf Lõokesele, Karli Luigele, Kristiina Arusoole, Margit Argusele.

Aivar Tommingas saaks preemia osatäitmiste eest lavastustes «Huntluts», «Maetud laps», «Vihmamees», «Ninasarvik Otto» ja «Quevedo» teatris Vanemuine.

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suuruseks on 63 912 eurot. Viis preemiat, igaüks suurusega 9587 eurot, antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Valitsus arutab preemiate määramist neljapäevasel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles