Kultuurivahetus: Shanghai ooperiteater soovib tulla Eestisse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shangai Grand Theatre
Shangai Grand Theatre Foto: Wikipedia

Mainekas Shanghai ooperiteater soovib 2018. aastal anda Eestis külalisetendusi. Võimalikke koostöökohti on riikide vahel teisigi, tõdeti täna, 31. oktoobril toimunud kohtumistel Shanghais sealsete kultuurijuhtide ja linnaametnikega.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene nimetas juba visiidi eel koostööd Shanghaiga väga perspektiivikas, viidetes sealse ooperiteatri võimalikule ülesastumisele Saaremaa ooperipäevadel. Tänasel kohtumistel kinnitas Shanghai aselinnasekretär Zong Ming, et linn tagab igakülgse toetuse Shanghai ooperile selleks, et teater saaks Eesti Kontserdi kutsel anda 2018. aastal etendusi Saaremaal.

«Hiina valmisolek toetuseks näitab, et Eestit peetakse kultuurivahetuses perspektiivikaks ja tõsiseltvõetavaks partneriks. Kahtlemata oleks Hiina tippooperi võimalik ülesastumine Eestile suursündmus,» märkis Nõgene.

Koostöökohti riikide vahel on teisigi. Kohtumisel Shanghai Kunstide Festivali juhi Catherine  Wangiga avaldati soovi allkirjastada Eesti Kontserdiga artistide vahetuse koostöömemorandum.

1Shanghai Kunstide Festival on piirkonnas üks olulisemaid. Riiklikult on vajalikud kohtumised peetud, nüüd peavad kõnelused jätkuma professionaalide endi vahel, et koostöö kujuneks pikaajaliseks,» ütles Nõgene. Ta lisas, et juba lähiaastatel võib Shanghai festivalil teiste seas näha teatri NO99, Eesti Kontserdi ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) ühislavastust «Pööriöö uni».

Eesti ja Hiina kultuuri-, haridus- ja teadusalase koostöö leping jõustus 1993. aastal. Praegu kehtiv kultuurivahetuse programm kehtib aastani 2017, kui ilmselt Tallinnas sõlmitakse uus programm järgnevaks neljaks aastaks. Allkirjastamiseks on Eesti esitanud küllakutse Hiina Rahvavabariigi kultuuriministrile Luo Shugangile, kes võiks Eestisse saabuda tuleval suvel toimuva noorte laulu- ja tantsupeo «Mina jään» ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles