Kuula: noorte eesti heliloojate muusika kosutab hinge

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert "Üksinduse aeg"
Kontsert "Üksinduse aeg" Foto: Plakat

Neljapäeval, 10. novembril toimub Tallinnas, Rootsi-Mihkli kirikus kell 20 hingedeaja kontsert «Üksinduse aeg».

Juba viiendat aastat korraldataval kontserdil kõlavad noorte eesti heliloojate Rasmus Puuri, Pärt Uusbergi, Markus Robami, Kirke Karja ja Liisa Hõbe teosed, millest enamik jõuab kuulajateni esmaettekandes.

Lisaks noorteorkestri Reaalmažoor keelpillirühmale astuvad kontserdil üles tunnustatud kammermuusik ja ERSO oboerühma liige Heli Ernits (inglissarv), Klassikatähtede saatest tuttav noor andekas pianist Jakob Teppo ning Rahvusooper Estonia noortemeeskoor Hirvo Surva dirigeerimisel. Vahetekste loeb Tallinna Linnateatri näitleja Anu Lamp.

«See on minul kahtlemata üks oodatumaid hetki igal aastal, kuna mingil põhjusel tekib sellel kontserdil, selles kirikus, sel õhtusel ajal midagi nii sooja ja ilusat, mille pärast tasub üldse muusikat teha, kirjutada, kuulata. Nii nendes noortes muusikutes kui heliloojates on midagi, mis kõlab omavahel niivõrd selgelt kokku. Ja see annab lootust,» rääkis noor helilooja ja dirigent Rasmus Puur.

Kontsert «Üksinduse aeg» toimub ainult ühel korral ning on selle kordumatu ja kaduv. Kontserdi pileteid saab osta vahetult enne kontserti kohapealt hinnaga kaks eurot.

Allpool kuula Markus Robami teost «Lacuna»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles