Loomeinimesed: kultuuri koda teeb meie hääle kuuldavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Täna pärastlõunal asutati kinos Sõprus MTÜ Kultuuri Koda, mis peaks kultuuriinimeste hääle ühiskonnas uuel viisil kuuldavaks tegema.

MTÜ Eesti Kultuuri Koda ei ole protestiaktsioon vaid sellega püütakse lammutada arusaam, et kultuuriinimesed ei suuda koostööd teha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Arhitektuurikeskuse juhatuse esimees Ülar Mark selgitas, et kui küsida, kas on olemas selline koht, kus kultuuriinimesed saaksid arutada valdkondadevahelisi küsimusi, siis seda ei ole.

Kultuuri koja tegevussuuna määravad kõik selle liikmed - ülalt alla juhtimist ja poliitika kujundamist olema ei saa, lubavad asutajaliikmed. Seetõttu on täna raske öelda, millega uus kogu esmajoones tegelema hakkab.

MTÜ Kultuuri Koda juhatusse valiti Ando Kiviberg, Jan Kaus, Kaarel Tarand, Kaarel Oja, Marko Lõhmus, Tiina Lokk, Mart Meri, Helen Sildna, Joonas Tartu, Ülar Mark, Ott Karulin, Peeter Jalakas, Indrek Kasela ja Priit Raud.

Kultuuri koja asutamise ajendiks oli kultuuri ühiskondlikku rolli tähtsustav ja hoidev kodanikualgatus ning eesmärgiks soov ühendada võimalikult suur hulk loomingulise tausta või
huvidega juriidilisi ja eraisikuid üheks koosluseks. Selleks omakorda on mitu põhjust:

  • - tahe käsitleda regulaarselt ja võimalikult laiapõhjalise esindatusega loomingulisi ideid ja küsimusi ning leida neile loovaid ja kaasavaid lahendusi;
  • - luua õhkkond, mis väärtustab eri kultuurivaldkondade ühisosa; käsitleda küsimusi, mis ületavad erialade piirid;
  • - rõhutada kunstipraktikate omavahelise koostöö kõrval ka loomingulise tegevuse ja mõtlemise olulisust kogu ühiskonna meeleseisundi osana;
  • - tekitada kultuuripoliitikat puudutavates küsimustes loominguliste inimeste esindajana võrdväärne ja laiaulatuslik foorum ja partner.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles