ERR.ee: kunstnikud otsisid Kumus 21. sajandi armastust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Jaak Visnap.
Kunstnik Jaak Visnap. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üksteist avalikkusele hästi tuntud kunstnikku küsisid Kumus toimunud ühepäevanäitusel suurejooneliselt, kas armastus on võimalik ka 21. sajandil.


Igavikuline küsimus, mis värvi on armastus, võis möödunud sajandil Uno Loobil küll vastamata jääda, aga uus põlvkond sellest end segada ei lase, vaid läheb hoopis sügavamale, värvikorra alla, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudised».

Võib arvata, et omasooiharad robotjänkud, seksuaalse vabaduse vahekord rahvusromantika ja omariiklusega, kappi ununenud armastuskirjad ja mitmed teised utoopilised või argised nägemused ei jätnud päris külmaks kedagi.

Kunstnik Jaak Visnap on veendunud, et suurem osa kunstipublikust vaatab ainult minevikku ja uut kunsti märkama ei satugi. «Räägitakse esimese Eesti vabariigi aegsetest kunstnikest, räägitakse kunstnike nälgimisest. Kunstnik, kes tegutseb tänases Eestis, peaks saama rohkem tähelepanu», tõdes Visnap.

Kunstnik Reiu Tüür soovitab inimestel osta pigem midagi värsket ja haisvat, kui fossiliseerunud vidinaid.

Täna Kumus välja pandud tööd valmisid spetsiaalselt suureformaadilise litograafiamapi tarvis, mille müügist loodavad tegijad toetada eesti kaasaegset kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles