Vaata, mis raamatud on jõulumüügi menukid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud muusik, kirjamees ja poliitik Mihkel Raud Pärnus Rahva Raamatu kaupluses oma uut teost, eneseabiraamatut "Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda".
Tuntud muusik, kirjamees ja poliitik Mihkel Raud Pärnus Rahva Raamatu kaupluses oma uut teost, eneseabiraamatut "Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda". Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Rahva Raamatu jõulumüügi edetabel 2016. 

Raamat on jätkuvalt üks kõige populaarsemaid ja oodatumaid kingitusi. Kui läinud aastal armastas jõuluvana biograafiaid, siis tänavu on kõige menukamad tervise-, eneseabi- ja esoteerikaraamatud.

Hiina meditsiini arst Rene Bürkland.
Hiina meditsiini arst Rene Bürkland. Foto: Kanal 2 / Radar

Eesti vanima ja suurima raamatumüüja Rahva Raamatu jõulumüügi esikolmikus on Mihkel Raua «Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda», Rene Bürklandi «Tark tee terviseni» ja Marilyn Kerro «Saatuse peegelpilt».

Mullusest rohkem ostetakse tänavusel jõuluhooajal ka finantsalaseid teoseid ja kriminulle, samuti LP-kandjatel Eesti muusikat ning lauamänge. Spordiraamatud on teinud müügihüppe peamiselt tänu Rio 2016 olümpiamängudele.

Kui 2015. aasta Rahva Raamatu jõulumüügi kõige populaarsemad autorid olid Andrus Kivirähk, Valdur Mikita ja Margit Kilumets, siis tänavu kuuluvad esikolmikusse Mihkel Raud, Marilyn Kerro ja Martin Widmark – lastesarja «Lassemaia detektiivibüroo» sarja autor. Viimane on nii populaarne, et tõukas troonilt senise lasteraamatute liidri Andrus Kivirähki.

Rahva Raamatu ingliskeelsete raamatute edetabeli tipus troonib mitte üksnes selle vaid lausa viimase kolme aasta suurhitt – J.K. Rowlingu Harry Potter and the Cursed Child. Tänase seisuga on seda müüdud 2369 tk. Sellest veidi tagapool on sama autori Fantastic Beasts and Where to Find Them, ning kolmandal kohal A. S Exupery ajatu klassika «Väike prints».

Foto: Kuvatõmmis

Jätkuvalt on populaarsed värviraamatud, mida sageli ostetakse koos pliiatsitega.

Lauamängudest köidavad lapsi ja ehk ka suuri endiselt jalgpallikaardid. Lauamäng «5 sekundit» on aga nii populaarne, et on juba peaaegu läbi müüdud.

Muusikast on ostjate vaieldamatu jõulukingi-lemmik «Muinaslugu sinilinnust», sellele järgnevad Jaak Joala «Unustuse jõel» ja laste suur soosik «Sinust ongi mu laul».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles