Veidemann: paberentsüklopeedia on haruldane

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TEA entsüklopeedia.
TEA entsüklopeedia. Foto: Liis Treimann

TEA entsüklopeedia akadeemilise kolleegiumi liige Rein Veidemann usub, et saja aasta jooksul ei hakka ilmselt enam keegi entsüklopeediat raamatuköidetena välja andma.

Paberentsüklopeediate aeg hakkab ümber saama, usuvad isegi TEA Kirjastuse kuuenda köiteni jõudnud entsüklopeedia tegijad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Isegi maailma mastaabis on TEA oma paberentsüklopeediaga suhteliselt haruldane, sest kõik suuredki, maailmakuulsad entsüklopeediad on pigem internetti kolinud.

«Tema eripära on selles, et see on võib-olla üks nendest vähestest raamatutest, mis veel alles on, mis ühendab erinevaid põlvkondi - seda põlvkonda, kes on raamatulugejate põlvkond ehk minu põlvkond, natuke nooremad ja vanemad, ning seda põlvkonda, kes on oma teadmisi harjunud hankima internetist,» rääkis Rein Veidemann.

«Ma kiidan ja tunnustan neid entusiaste, kes Eestis Wikipediat teevad ning märkis, et raamat ja Wikipedia on lihtsalt erinevad formaadid ja üks täiendab teist, mistõttu nad ei vastandu teineteisele,» selgitas Veidemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles