Usumeest pahandab kirikus vändatud erootiline lühifilm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rajangu lühifilm «Superluminous Darkness»
Raul Rajangu lühifilm «Superluminous Darkness» Foto: youtube.com

Viljandi Pauluse kiriku õpetaja Mart Salumäe on pahane, sest tema teadmata vändati pühakojas Raul Rajangu lühifilm «Superluminous Darkness», kus alasti tegelased ratastooliga ringi kimavad.

«Praegu ametkondlik uurimine ja seletuskirjade võtmine kirikuvalitsuses alles käib ja ennatlik on midagi täpsemalt ütelda, kuid selge on, et taoline asi pühakojas on igal juhul väga ränk eksimine,» väitis Salumäe, kirjutas Õhtuleht.

Kirikuõpetaja tõdeb, et pühakojas võib ju ka kunsti teha, kuid osa kunstist võiks jääda kunstisaalidesse.

«See, mida keegi kunsti pähe teeb, on inimese enda otsustada - on neid, kellele on ka purkilaskmine suur kunst, aga taoline kunst ei sobi pühakotta,» väitis Salumäe.

Salumäe lisab, et alasti inimkeha ei ole ristiusus tabu, kuid antud juhul olevat tegu vale konteksti ja kohaga, sest kirikus ristitakse lapsi, tuuakse lahkunud enne viimsele teekonnale saatmist ja laulatatakse pühalikult abielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles