Jaan Toomik protesteerib koos maailma kunstiavangardiga parempopulismi vastu (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toomik
Jaan Toomik Foto: EFIS

Enam kui 200 kunstnikku, kirjanikku, muusikut ja kunstikuraatorit on liitunud rahvusvahelise liikumisega, mille eesmärk on võidelda kunstinäituste ja –sündmuste abil parempoolse populismi vastu.

Liikumine nimetab end «Hands Off Our Revolution» («Käed eemale meie revolutsioonist») ning sellega on liitunud Steve McQueen, Laurie Anderson, Ed Ruscha, Mark Wallinger, Cornelia Parker, Wolfgang Tillmans, Anish Kapoor, Tacita Dean ja Michel Stipe, kirjutab Guardian. Eestit esindab Jaan Toomik. Kõigi osaliste nimesid näeb siin.

Projekti eestvedajaks on kunstnik Adam Broomberg. See kollektiivne ettevõtmine on reaktsioon Brexitilie, jätkuvale pagulasprobleemile ja USA president Trumpi ettevõtmistele, seletas Broomberg ajalehele. «Vat mis on tähtis: see pole ainult Ameerika probleem, mitte ainult Euroopa probleem. Selle pärast me planeerimegi aktsioone Mexicos ja Lagoses,» rääkis kunstnik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles