Ministeerium ootab lasteraamatute käsikirju konkursile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelastele mõeldud raamatute käsikirju oodatakse konkursile.
Väikelastele mõeldud raamatute käsikirju oodatakse konkursile. Foto: SCANPIX

Kultuuriministeerium kuulutab koostöös kirjastusega Päike ja Pilv ning Eesti Lastekirjanduse Keskusega välja konkursi «Põlvepikuraamat», mille eesmärgiks on rikastada väikelastele mõeldud lugemisvara omamaiste ja kvaliteetsete raamatutega.

«Konkursiga loodame saada häid eakohaseid ja kaunilt kujundatud käsikirju, millest osa võiks järgmise aasta jooksul ka raamatuks saada,» ütles kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik Asta Trummel ministeeriumi pressiesindaja vahendusel.

2006. aasta lõpus toimunud esimesele «Põlvepikuraamatu» konkursile esitati 82 tööd, millest žürii tõi erinevate preemiatega esile 15 käsikirja, raamatuks on neist saanud üle poole.

Ministeerium ootab valmis käsikirju koos vähemalt viie illustratsiooninäitega kuni viieaastastele lastele 5. septembrini.

Konkurss on anonüümne, tööd tuleb esitada märgusõna all ning lisada võistlustööle suletud ümbrikus oma nimi ja kontaktandmed.

Žürii vaatab esitatud tööd läbi ning avalikustab võitjad ministeeriumi kodulehel hiljemalt 7. novembril 2011, võidutööd avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles