Rakvere teatris algab sügisel uus ajastu

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raudsepp.
Peeter Raudsepp. Foto: Merike Lill

Eelmise aasta lõpus kuulutas SA Rakvere Teatrimaja välja konkursi loomingulise juhi ametikohale. Sügisel, uue hooaja algusest, asub ametisse näitleja, lavastaja ja teatripedagoog Peeter Raudsepp.

Raudsepp on olnud Rakvere Teatriga seotud ka varasemalt töötades 1996–2000 lavastajana ja 1999–2001 kirjandusala juhatajana. Alates 2013. aastast kuulus ta SA Rakvere Teatrimaja nõukokku.

Peeter Raudsepp lõpetas 1996. aastal EMA Kõrgema Lavakunstikooli lavastaja ja näitlejana. Aastatel 2001–2011 oli ta teatrikateedri õppejõud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias, järgnevad neli aastat juhtis ta EMTA Lavakunstikooli. Kokku on Raudsepp lavastanud eri teatrites 30 lavastust.

1996. aastast märkimisväärse edu ja stabiilsusega Rakvere teatri peanäitejuhina töötanud Üllar Saaremäe jätkab tihedat koostööd teatriga ka tulevikus nii lavastaja kui näitlejana.

Sihtasutuse Rakvere Teatrimaja juhataja Velvo Väli sõnas Postimehele, et uue loomingulise juhi konkursil osales neli kandidaati, nende hulgas ka senine peanäitejuht Üllar Saaremäe. «Pole saladus, et Üllar on selle 21 aastaga, mis ta teatrit on juhtinud, natuke ära väsinud, ta on seda ka ise avalikult tunnistanud. Ta on omale juba pikalt ise mantlipärijat otsinud, kuid erinevatel põhjustel pole ühestki varasemast kandidaadist asja saanud.» Väli lisas, et seoses Peeter Raudsepa asumisega teatri loomingulise juhi kohale ei muutu publiku jaoks esialgu suurt midagi, sest «Rakvere teater jätkab kindlasti oma väljakujunenud näoga. Mingit suurt maailmavaatelist pööret ei tule».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles