Anu Tali tegi eduka debüüdi New Yorgis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Anu Tali tegi mõjuva debüüdi New Yorgis, dirigeerides Goebbelsi sõjalaulude tsüklit.
Dirigent Anu Tali tegi mõjuva debüüdi New Yorgis, dirigeerides Goebbelsi sõjalaulude tsüklit. Foto: Peeter Langovits

Dirigent Anu Tali tegi eduka debüüdi New Yorgis, juhatades Londoni Sinfonietta ja Orchestra of the Age of Enlightenmenti ees saksa helilooja Heiner Goebbelsi teoseid.

New Yorgi lavaristseid sai Anu Tali sealse kõrgkultuurikeskuse Lincoln Centry Alice Tully saalis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Üks Tali juhatatud Heiner Goebbelsi teoseid - Gertrud Steini tekstil põhinev muusikaetendus «Laulud sõdadest» ta saksa heliloojaga kokku viiski.

«See teos on mu esimene koostöö Anu Taliga ja olin kohe superõnnelik, kuidas ta leidis õige tasakaalu teravuse ja pehmuse vahel, mida on raske saavutada,» kiitis Goebbels.

New Yorgi kriitikud andsid Anu Tali debüüdile kõrge hinnangu, New York Timesi peamine klassikalise muusika kriitik nimetas teda briljantseks nooreks eesti dirigendiks, kes juhatas Gobbelsi teoseid haaravalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles