Lepajõe kirjutab Soome kullaröövist uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos
Alex Lepajõe raamatuesitlus Solarise Apollos Foto: Toni Läänsalu

Hiljuti ilmus ja tõusis raamatumüügiedetabelite tippu Alex Lepajõe raamat «Põgenemine», mis räägib neljast poisist, kes varastasid kummipaadi ja põgenesid Nõukogude Eestist Soome kaudu Rootsi.

Juba kavandab 56-aastane Lepajõe uut raamatut, mis räägib kurikuulsast Tillanderi juveelipoe ja HOP panga röövimisest Helsingis 1985. aastal. Kas selles raamatus selgub, mis sai kuldkelladest, teemant-, smaragd- ja rubiinsõrmustest, mis langesid Lepajõe ja Raivo Roosna saagiks?

«Esimeses raamatus ei teinud me veel midagi paha,» ütles Lepajõe intervjuus Helsingin Sanomatele. «Üritasime olla seaduskuulekad. Järjes see enam ei õnnestu.»

1980. aastatel polnud soomlased harjunud, et välismaalased relvaähvardusel poode ning pankasid röövivad. Lisaks olid kurjategijad noored, nägusad ja sportlikud mehed. Seetõttu ümbritses Soomes neid omapärane paheline, kuid ligitõmbav aura. Laulja Juha Vaino tegi isegi selleteemalise laulu «Aleks ja Jaan» (kuula altpoolt), mis sai omal ajal hitiks.

Eesti jõudis tänavu linale Jaak Kilmi Lepajõe kamba seiklustest inspireeritud film «Sangarid». Lepajõe kaebas mullu filmitegijad kohtusse, väites, et lugu on kasutatud ilma asjaosalistelt luba küsimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles