Armin Karu sai filmi «Tõde ja õigus» investoriks ja kaasprodutsendiks (2)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Allfilm andis teada, et ärimees Armin Karu toetab filmi «Tõde ja õigus» rahaliselt ning saab ka selle kaasprodutsendiks.

Filmi eelarve on enam kui kaks miljonit eurot. Kui suur on Karu osalus, ei soovinud ta täpsustada, kuid ütles, et «summa on kuuekohaline.»

«Ettepanekuid mingeid ettevõtmisi finantseerida tuleb mul uksest sisse iga päev,» ütles Karu, kelle jaoks filmiäri pole tundmatu maa. Omal ajal finantseeris ta 2008. aasta filmi «Detsembrikuumus» miljoni euroga ning oli ka selle kaasprodutsent. ««Tõde ja õigus» pole minu jaks lihtsalt rahaline toetus. Ma võtan osa ka riskidest ja olen valmis ka selleks, et jään rahast ilma.»

««Tõde ja õigus» on minu jaoks fundamentaalne teos, sai see omal ajal läbi loetud ja nüüd «lugesin» selle audioraamatuna uuesti läbi. Iga kord saab sealt uusi ja uusi asju avastada. Selle hea ekraniseering tooks palju noori kinno, kes saavad siis ka aimu «Tõest ja õigusest». Tänapäeva noored ei loe ju raamatuid,» rääkis Karu.

«Nii nimeka eraettevõtja panustamine Eesti filmi loomisesse näitab, et oleme saavutanud teatud taseme,» märkis filmi produtsent Ivo Felt. «Olen Armin Karule siiralt tänulik, et ta selle sammu astub ja ootan samasugust algatust ka teiste ettevõtjate poolt. Üheskoos riikliku finantseerimise tõusuga peaksime viima Eesti filmitootmise taseme astme võrra kõrgemale. Usutavasti oleme selle välja teeninud.»

Tegemist on märkimisväärselt mahuka filmiprojektiga: võtteperiood kestab pea poolteist aastat, planeeritud on 70 võttepäeva, nimelisi rolle on ligi 90 ja võttegrupis tegutseb keskmiselt 60 inimest päevas. Filmi kestus on 150 minutit ja eelarve 2 474 000 eurot.

Anton Hansen Tammsaare romaani samanimelise esimesel osal põhinev film valmib 2019. aasta vabariigi sünnipäevaks. Toodab Allfilm, režissöör on Tanel Toom, produtsent Ivo Felt ja operaator Rein Kotov. Filmis on 90 nimelist osatäitjat, põhirolle täidavad Priit Loog (Andres), Priit Võigemast (Pearu), Maiken Schmidt (Krõõt), Ester Kuntu (Mari) ja Simeoni Sundja (Juss). 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles