Suurbritannia Kuninglik Rahvusteater väisab Eesti kinosid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Radcliffe ja Joshua McGuire etenduses «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud»
Daniel Radcliffe ja Joshua McGuire etenduses «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud» Foto: Suurbritannia Kuningliku Rahvusteater

Kinokett Forum Cinemas toob lähikuudel Eesti publikuni London National Theatre’i ehk Suurbritannia Kuningliku Rahvusteatri seitse hinnatud lavastust, mille ülekanded toimuvad lisaks kinodele Coca-Cola Plaza ja Ekraan esimest korda ka uues Viljandi kinos Centrum.

Juba 20. aprillil saab kinopublik Tallinnas, Tartus ja Viljandis otseülekandena kaasa elada Tom Stoppardi vaimukale situatsioonikomöödiale «Rosencrantz ja Guildenstern on surnud». David Leveaux’ uuslavastusega tähistatakse 50 aasta möödumist näidendi kirjutamisest, millega noor Stoppard üleöö kuulsaks sai. Etenduse keskmes on Shakespeare’i «Hamleti» kaks haletsusväärset kõrvaltegelast Rosencrantz ja Guildenstern, kes toovad vaatajateni oma vaatenurga legendaarsest draamast. Nimitegelasi kehastavad Harry Potterina tuntud Daniel Radcliffe ja Joshua McGuire.

Maikuu toob publiku ette aga kaasahaaravad lavastused «Kinnisidee» ja «Kes kardab Virginia Woolfi?». 11. mail otseülekandena linastuva «Kinnisidee» peaosas hiilgab armastatud Jude Law, kelle kehastada on nägus kaltsakast hulkur Gino. Luchino Visconti 1943. aasta filmi «Ossessione» alusel valminud lavastuses ristub mehe tee abielupaari Giuseppe ja Giovannaga. Tundes teineteise suhtes tugevat külgetõmmet, viskuvad Gino Ja Giovanna kirglikku armuafääri ja punuvad plaani naise abikaasa mõrvamiseks.

Teatrisõprade rõõmuks näitab Forum Cinemas 18. mail otseülekandena kriitikute kiituse ja viis tärni teeninud etendust «Kes kardab Virginia Woolfi?». Edward Albee silmapaistva näidendi üheks peaosaliseks on Martha (Imelda Staunton), kes abikaasa George’i (Conleth Hill) meelepahaks on varastel hommikutundidel koju napsitama kutsunud ühe Ameerika noorpaari. James MacDonaldi lavastatud tükk pakub tõelist psühholoogilist tulevärki, mille käigus tulevad ilmsiks nii mõnedki hävitavad tõed.

10. juunil on nii nooremad kui vanemad kinohuvilised oodatud kaasa elama Peeter Paani maagilistele ja lustakatele seiklustele etenduses «Peeter Paan». 22. juunil linastub aga otseülekandena rahvusvaheliselt tunnustatud teatrilavastaja Yaël Farberi «Salome». Juulikuus saavad kinohuvilised näha mitmeid auhindu võitnud kaheosalise näidendi «Inglid Ameerikas» uuslavastuste otseülekandeid. Esimene osa «Aastatuhande lõpp» jõuab kinolinale 20. juulil ning teine osa «Perestroika» 27. juulil.

Forum Cinemas on näidanud London National Theatre’i otseülekandeid kinodes alates 2009. aastast. Kevade saabudes toob National Theatre teatrisõpradeni üle maailma ülekandeid suurepärastest etendustest otse Londoni lavalaudadelt. Eesti publikuni vahendab HD otseülekandeid Forum Cinemas nii Tallinnas Coca-Cola Plazas, Tartus kinos Ekraan kui ka Viljandis kinos Centrum.

Otseülekannete kava ja tutvustused leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles