Eestlased edukad maailma suurimal tantsukonkursil New Yorgis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YAGP Tallinna Balletikooli delegatsioon
Viesturs Jansons, Taras Titarenko, Karina Laura Leškin, Irina Härm
YAGP Tallinna Balletikooli delegatsioon Viesturs Jansons, Taras Titarenko, Karina Laura Leškin, Irina Härm Foto: Tallinna Balletikool

Maailma suurimal tantsukonkursil Youth America Grand Prix (YAGP) hinnati Tallinna Balletikooli õpilaste Karina Laura Leškini ja Taras Titarenko klassikalise tantsu pas se deux`d III koha vääriliseks. Tallinna Balletikool tõestas sellega jällegi oma kõrget taset.

See on hea järelkasv meie maailmas tuntust kogunud tantsijatele nagu Toomas Edur, Age Oks, Kaie Kõrb, Tiit Helimets, Linnar Looris, Maria Seletskaja jpt. Konkursiks valmistasid õpilased ette kooli erialaõpetajad Irina Härm, Viesturs Jansons ja Tiiu Randviir.

Tallinna Balletikooli direktor Kaie Kõrb kommenteeris toimunut: «Meie jaoks on see väga suur sündmus ja saavutus, mis näitab, et meie koolis on tublid õpilased, kes suudavad maailma tippkonkursil preemiaid võita. Konkursil hinnati meie esituse stiilipuhtust – see on meie kooli nägu ja väärtus, mida püüame hoida ja edasi anda. Tulemus tõestab, et meie väikeses riigis ja 100 õpilasega koolis on palju andekaid ja töökaid õpilasi, samuti näitab see õpetajate kõrget taset.»

YAGP konkursi finaal toimus 7.–14. aprillini 2017 New Yorgis. Konkursi eelvoorud toimusid Austraalias, Brasiilias, Jaapanis, Prantsusmaal, Koreas ja 21 Ameerika Ühendriikide linnas. Nendest võttis osa üle 9000 noore tantsutalendi üle maailma. New Yorgi finaalkonkursile valiti 507 soolo- ja pas de deux esitajat 33 riigist ja kuuest maailmajaost. Konkursile annab kaalu, et žüriis osalesid balletimaailmas rahvusvaheliselt tuntud koolide ja balletitruppide esindajad (English National Ballet School, Paris Opera Ballet School, Dutch National Ballet Academy, John Cranco School of Stuttgart Ballet, Royal Ballet School, Zürich Dance Academy, American Ballet Theater, Boston Ballet Academy jne).

YAGP on suurim ülemaailmne tantsuvõrgustik, mille eesmärgiks on toetada ja anda arenguvõimalus maailmatasemel 9–19-aastastele noortele andekatele tantsijatele olenemata etnilisest ja geograafilisest staatusest, korraldades selleks meistriklasse, etendusi, anda õppestipendiume jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles