Tallinnas linastub maailmakuulus «Madama Butterfly»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristine Opolais Cio-Cio-Sani rollis ooperis "Madama Butterfly" (The Royal Opera 2015)
Kristine Opolais Cio-Cio-Sani rollis ooperis "Madama Butterfly" (The Royal Opera 2015) Foto: Bill Cooper

Kolmapäeval, 26. aprillil kell 19 jõuab Londoni Kuningliku Ooperimaja solistide esituses esmakordselt Tallinnas Apollo Kino ekraanile üks maailma populaarsemaid oopereid «Madama Butterfly».

Giacomo Puccini suurteose «Madama Butterfly» uusversiooni juhatab hinnatud Itaalia ooperi tõlgendaja, Londoni Kuningliku Ooperimaja muusikaline juht Antonio Pappano ning nimirolli laulab sopran Ermonela Jaho. «Madama Butterfly» oli mullu nii publiku kui ka kriitikute poolt üks enim hinnatud etendusi Londoni Kuninglikus Ooperimajas.

««Madame Butterfly» lavastati Eestis enam kui kümme aastat tagasi,» nentis Apollo Kino turundusjuht Tanel Tatter. «Nüüd saavad eestlased seda ajatut šedöövrit taaskord nautida – sel korral aga maailma absoluutsesse tippu kuuluvate solistide esituses, kes sisuliselt koju kätte tuuakse.»

Lisaks Tallinnale, Pärnule ja Narvale jõuavad ooperi- ning balletietendused Tatteri sõnul peagi ka uude Tartu Apollo Kinosse. Sel hooajal saab aga peale «Madama Butterfly» näha veel balletti «Kalliskivid», koreograaf Frederick Ashtoni kuulsaid tantsulavastusi «The Dream», «Symphonic Variations», «Marguerite and Armand» ning ooperit «Othello».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles