Haruldane võimalus: avatakse Rode altar

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rode altar lähivaates
Rode altar lähivaates Foto: Kuvatõmmis

Teisipäeval, 9. mail tähistab Niguliste muuseum kevadist nigulapäeva. Nimipühaku päeval avatakse erandkorras Niguliste kiriku peaaltari retaabel ehk Rode kappaltar.

Vaid kolmel korral aastas: nigulapäevadel, 9. mail ja 6. detsembril ning kõigi pühakute päeval, 1. novembril avatakse Niguliste kiriku peaaltar ning külastajatel on erakordne võimalus näha altariretaabli sees paiknevat 40 kaunist puuskulptuuri. Hermen Rode töökojas aastatel 1478–1481 valminud kappaltar on üks suurejoonelisemaid ning paremini säilinud hiliskeskaegseid Põhja-Saksa altariretaableid kogu maailmas.

Niguliste muuseumi Rode altari uurimis- ja konserveerimisprojekt võitis 2017. aasta Loov Euroopa ja Europa Nostra muinsuskaitseauhinna teadusuuringute kategoorias. Seetõttu on nigulapäev pühendatud ka uurimisprojektile.

Kell 18 toimub Rode kappaltarit ning uurimis- ja teadusprojekti «Rode altar lähivaates» tutvustav programm. Interaktiivse ja kommenteeritud veebialtariga saab tutvuda siin.

Sissepääs muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles