Skandaalse Pussy Rioti Euroopa-turnee saab alguse Eestist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkbändi Pussy Riot liikmed neile kuulsust toonud aktsioonil Moskva Punasel väljakul.
Punkbändi Pussy Riot liikmed neile kuulsust toonud aktsioonil Moskva Punasel väljakul. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa feministlik punkansambel Pussy Riot esitleb oma uut muusikateatri projekti Pussy Rioti Teater «Revolutsioon». Pärast viimse kohani väljamüüdud etendusi Ameerikas annab bänd Tallinnas Euroopa tuuri avapaugu.

«Revolutsioon» on Marija Aljohhina raamatul põhinev visuaalide ja Pussy Rioti muusikaga vürtsitatud lavastus. See on Marija isiklik lugu Pussy Riotist, sisaldades muuhulgas nende legendaarseid protestiaktsioone värvilistes näomaskides, politsei eest varjamist, nende arreteerimist, Moskva vanglas veedetud aega ja juurdlust, kohtuprotsessi ja –otsust saata nad karistust kandma kaugelasetsevasse kolooniasse.

Etenduse «Revolutsioon» raames astuvad lavale Marija Aljohhina ise, Kirill Kanstantsinau, AWOTT (Asian Women On The Telephone ehk Aasia Naised Telefoni Otsas) – muusikaline psühhopunk duo ja VJ Vassili Bogatov. Tunnipikkust teost, mis räägib protestikunstist ja poliitilisest aktivismist vaenulikus riigis, juhatab Juri Muravitski ja selle on lavastanud Aleksander Tšeparuhhin. Videomaterjali on loonud Taisia Krugovõhh ja selle kunstilise külje eest on hoolt Katja Šeglova. Rock Café’s aset leidva muusikaõhtu lõpetab vestlus publiku ja loomingulise trupi vahel, mida juhib Mary Jordan.

Pussy Rioti liikmed alustasid kontsertide korraldamist 2011. aastal. Ansambel astus 21. veebruaril 2012 Kristuse Lunastaja kirikus Moskvas üles lauluga «Jumalaema, aja Putin minema», tantsides ikonostaasi ees. Kõik bändi liikmed vahistati. 17. augustil 2012 määras kohus neile kaheaastased vanglakaristused.

Osalevad näitlejad ja muusikud:

  • Marija Aljohhina
  • Kirill Kanstantsinau
  • AWOTT (Asian Women On The Telephone ehk Aasia Naised Telefoni Otsas) – muusikaline psühhopunk duo
  • VJ: Vassili Bogatov
  • Videomaterjal: Taisia Krugovõhh
  • Videokunst: Katja Šeglova
  • Lavastaja: Juri Muravitski
  • Produtsent: Aleksander Tšeparuhhin
  • Kuraatorid: Eerik-Niiles Kross, Mary Jordan ja Kau Akadeemia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles