Eestise tuleb esinema Rootsi metal-muusika lipulaev

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arch Enemy kontserdil 2016. aastal.
Arch Enemy kontserdil 2016. aastal. Foto: Sven Mandel / Wikipedia

Käesoleva aasta 30. septembril esineb Tallinna klubis Rock Cafe Rootsi metalmuusika üks suurimaid ekspordiartikleid – Arch Enemy. Euroopa tuuril «Will To Power Tour 2017» teeb erikülalisena kaasa ka Ukraina päritolu Jinjer.

Siiani 9 stuudioalbumit ning hulganisti EP'sid ja singleid üllitanud Arch Enemy on rootslaste üks kõigi aegade tuntumaid metalbände maailmas. Arch Enemy moodustus algselt kui supergrupp, mille liiikmed olid olnud osalised ansamblites Carcass, Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, Nevermore jpt. Bändi loojateks olid pikaaegne Carcassi liige Michael Amott (kitarr) ja Johan Liiva (vokaal).

Arch Enemy 1996. aastal ilmunud debüütalbum «Black Earth» tõi bändile suure tuntuse kodumaal ning ka Jaapanis. Kaks aastat hiljem ilmunud «Stigmata» tõi laiema tähelepanu Euroopas ja USAs. 2000. aastal otsustas Johan Liiva lahkuda ning tema asemele asus väga kurjahäälne naisvokalist Angela Gossow. 2014. aastal otsustas lahkuda ka Angela Gossow ning uueks vokalistiks sai Kanada päritolu Alissa White-Gluz. Tänaseks päevaks kuuluvad bändi veel ka Michael Amott (kitarr), Jeff Loomis (kitarr), Sharlee D'Angelo (bass) ning Daniel Erlandsson (trummid).

Piletid Arch Enemy kontserdile tulevad müügile kolmapäeval, 24. mail kell 10.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles