ERR.ee: esietendub Vihmandi ooper «Armastuse valem»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Mari Vihmandi uuest ooperist «Armastuse valem», mis esietendub rahvusooper Estonias juba sel reedel.
Stseen Mari Vihmandi uuest ooperist «Armastuse valem», mis esietendub rahvusooper Estonias juba sel reedel. Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooperis esietendub reedel Mari Vihmandi ooper «Armastuse valem», mis pakub üht vastust küsimusele, kuidas hoida armastus elus.


Vihmandi ooper, mille lavastab Liis Kolle, põhineb kirjanik Esther Vilaari romaanil «Nina Glucksteini matemaatika», vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

Mari Vihmandi arvab, et tegu on veidi naiseliku ooperiga, kuid mitte üleliia.

«Armastuse valem» on Vihmandi esimene nii suuremahuline helilooming. Ooperi muusikalise juhi Arvo Volmeri sõnul esitab teos lauljatele kõrgeid nõudmisi.

«Mari Vihmandi laadiline käsitlus on alati olnud küllaltki komplitseeritud - isegi kui taustaks kõlab mažoorne või minoorne akord, siis need heliread, mis tuleb solistidel laulda, on üsna keerukad. Olen ka ise proovinud, nagu mul alati on kombeks partiid ise läbi joriseda,» rääkis Volmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles