Ott Sepale anti Palamusel üle Oskar Lutsu huumoripreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Palamuse kihelkonnamuuseumi
muuseumipedagoog Aili Kalavus
Ott Seppa ristimas.
Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Palamuse kihelkonnamuuseumi muuseumipedagoog Aili Kalavus Ott Seppa ristimas. Foto: Jaan-Ivo Lukas

Palamuse rahvamajas anti täna näitleja ja stsenarist Ott Sepale üle Oskar Lutsu huumoripreemia suuruses 50 000 krooni. Laureaat sai ka mitmeid kingitusi, millest erilist elevust tekitas talle Jõgeva maavanem Viktor Svjtõševi kingitud ahjuroop.

Oskar Lutsu huumoripreemia üleandmisele omase traditsiooni kohaselt pidi Sepp põlvele laskuma ja Oskar Lutsu kihelkonnamuuseumi muuseumipedagoog Aili Kalavus koos Jõgeva maavanem Viktor Svjtatõševiga ristisid ta Tootsiks.

Maavanem kinkis Sepale ka ahjuroobi, millele oli kirjutatud: «Naljaka segamiseks tõsisega». «Ahjuroop on fantastiline kingitus,» ütles Sepp ja märkis, et kui naljaka ja tõsise vahekorrast rääkida, siis tema elus ja töös jagunevad need pooleks.

Rahaline preemia Sepale sai kokku erinevate sponsorite annetustest, mille kogumist korraldas mittetulundusühing Sokuturi.

Palamuse vallavanema Urmas Asteli sõnul on preemiasummad järjest suurenenud: üle-eelmise aasta preemia laureaat Peep Pedmanson sai 40 000, eelmise aasta laureaat 41 000, Sepp aga juba 50 000 krooni.

Oskar Lutsu huumoripreemia komisjon otsustas Sepale tänavuse naljaauhinna anda ühehäälselt ning sellega tunnustati ennekõike tema naljategemisi koos Märt Avandiga telesaates «Tujurikkuja», filmi «Riigimehed» stsenaariumi kirjutamist, mängimist kriminaalkomöödias «Kättemaksukontor» ja teisigi etteasteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles