Belgia mainekas kunstiajakiri pühendas Eestile erinumbri

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia maineka ajakirja OKV Eestile pühendatud numbri esikaas
Belgia maineka ajakirja OKV Eestile pühendatud numbri esikaas Foto: http://okv.be

Madalmaade kunstile keskendunud Belgia mainekas kunstiajakiri OKV andis koostöös Kadrioru kunstimuuseumiga välja Eesti kunstile pühendatud erinumbri.

Kadrioru kunstimuuseumi direktor Kadi Polli rääkis, et Tallinna Euroopa kultuuripealinna tiitli puhul OKV Eesti-teemalise erinumbri ilmumine annab suurepärase võimaluse esitleda nii siinset kunsti kui ka Eestit kunstihuvilisele Euroopale.

«Eesti kunstilool on maailmale palju pakkuda ja OKV erinumber annab põneva ning piltidega kaunistatud ülevaate siinsest Madalmaade kunstist – loodetavasti innustab see huvilisi Eestisse tulema ja avastama siinset kunsti,» märkis Polli.

Eestile pühendatud numbris tutvustatakse siin leiduvat Madalmaade kunsti ning sealhulgas ka Madalmaade 16. ja 17. sajandi kunstikogusid, Tallinna raekoja seinamaale ja Tallinna Toomkiriku hauamonumente, keskaegseid altareid ja Hansa-aegseid kunstisidemeid.

Neli korda aastas ilmuv kunstiajakiri OKV, mida loetakse üle kogu Euroopa, tutvustab Belgias leiduvat Flandria kunstipärandit kunstihuvilisele publikule, pöörates tähelepanu nii kunstiajaloole, kaasaegsele kunstile kui ka päevakorralistele näitustele. Ajakirja annab välja Flandria avalike kunstikogude toetusfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles