Muusikafestival toob loomaaeda eksklusiivse programmi Aasia mägialadelt

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orient 2011 programmi kuuluvad ka siinmail harva nähtud pöörlevad dervishid.
Orient 2011 programmi kuuluvad ka siinmail harva nähtud pöörlevad dervishid. Foto: Orient 2011

11.-15. maini toimuv ida muusika festival Orient 2011 toob Eestisse ulatusliku ning täiesti ainulaadse programmi Aasia mägialadelt.

Tallinna loomaaeda rajatavas suures kontserttelgis astub üles 16 esinejat kuuest erinevast meil vähetuntud mägialade regioonist, näiteks Chitrali vürstiriigist (nüüdne Pakistan), India Himaalaja-osariikidest Arunachal Pradeshist ja Ladakhist ning Bhutani kuningriigist. Samuti esinevad artistid Süüriast, Türgist ja Aserbaidžaanist.

Festivalil saab näha ja kuulda müstilisi rituaale, maskitantse, suure ajalooga odissi tantse ning himaalaja rahvalaule. Programmi kuuluvad ka siinmail harva nähtud pöörlevad dervishid ja läänemaailmas avastamata ansamblid.

Kõik esinejad on välja valitud festivali kunstiliste juhtide Peeter Vähi ja Tiina Jokineni isiklike retkede ajal Aasiasse.

Vähi sõnul oli programmi koostamisel oluline, et nad ei pannud seda kokku laua taga kabinetis, vaid otsisid ise üles huvitavad ja põnevad kooslused vahetult nende elukeskkonnas. «See aitab meil tuua Eestisse igal aastal autentseid artiste, mis pole veel ära rikutud mänedžeride ja tuurigraafikute poolt,» lisas Vähi.

Pärast igat etendust toimuvad ringkäigud loomaaia öisete eluviisidega loomade juures koos loomateadlase Aleksei Turovskiga.

Orient 2011 kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles