Seppo Zettenberg tutvustab sadat soomlastele olulist asja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «100 Soome asja».
Näitus «100 Soome asja». Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 17. juunil 2017 kell 13 toimub ajaloolase Seppo Zetterbergi juhitav ringkäik Soome Instituudi näitusel «100 Soome asja» Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56, Tallinn).

Seppo Zettenberg
Seppo Zettenberg Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Näitus «100 Soome asja» kirjeldab soomlasi argiste, uuenduslike ja humoorikate asjade kaudu, esitledes üht eset iga Soome iseseisvusaasta kohta.

Osalemiseks registreeri end siin!

Näituse korraldaja on Soome Instituut ning selle kuraatorid on soome tuntud kirjanik ja kunstiloolane Anna Kortelainen ning disainer Pekka Toivanen. «Näituse üks eesmärke on inspireerida eri vanuses vaatajaid nii Soomes kui ka maailmas, panna neid mõtlema, mis võiks just tema põlvkonnakaaslastes tundeid ja mälestusi äratada,» rääkis kuraator Anna Kortelainen.

Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe tallihoone on näituse teine peatuspaik Helsingi Disainimuuseumi järel. Helsingis oli näitus väga populaarne, seda külastas üle 22 000 inimese. Eestist rändab näitus Oslosse, Madridi ja Riiga.

Näituse veebiversiooniga saab tutvuda siin www.100objects.fi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles