ERR.ee: «Detsembrikuumus» esilinastub kobarkinos korraga 6 saalis

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson ja Sergo Vares filmis «Detsembrikuumus»
Liisi Koikson ja Sergo Vares filmis «Detsembrikuumus» Foto: WENN

Vabariigi juubeli puhul valminud mängufilm «Detsembrikuumus» esilinastub täna Tallinna kobarkinos koguni kuuele saalitäiele vaatajaile.

Filmikriitik Kristiina Davidjants ütles, et Asko Kase film on esimene meie oludes täiuslikult tehtud märulifilm, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Säärast filmi teha on ka kogenud režissöörile suur pingutus, eriti Eesti kontekstis, kus sellist žanrit, nimetaksin seda actioniks, ei ole üldse tehtud ega ole osatud teha,» märkis Davidjants.

See on režissöör Asko Kase päris esimene täispikk mängufilm, väidetavalt maailmatasemel pildi- ja helikeelega, esimene digitaalne filmilinastus Eestis.

«Ma ei olnud enne paljude tuntud suurte näitlejatega isegi silmast silma kohtunud,» ütles Kase.

Aukartustäratav on kahtlemata filmi teemagi - kommunistide ebaõnnestunud riigipöördekatse, noore Eesti Vabariigi saatus. Ja samavõrd kohustuslik ehk ka teatavad klišeed, mis ühe ajaloolise action-draama juurde kuuluvad, aga patriootikat häbenema ei peaks, usub režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles