Evelin Ilves andis avalöögi suvel toimuvale I Eesti Naiste Tantsupeole

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ühes tantsupeolistega.
Evelin Ilves ühes tantsupeolistega. Foto: Eili Koitla /Vooremaa

Täna andis ürituse patroon Evelin Ilves Jõgeva Kultuurikeskuses avalöögi I Eesti Naiste Tantsupeole «NaiseLugu», mis toimub 12. juunil Jõgeva linna staadionil.

Evelin Ilvese sõnul tunneb ta uhkust, et Eestimaa südames elavad ja tegutsevad tublid naised, kes on võtnud selle tantsupeo tegemise enda kanda, kutsudes Jõgevale kokku tantsivad naised üle Eesti.

«See on suur ja tunnustust vääriv ettevõtmine, jutustada tantsides Eesti naise lugu, väärtustada peret ja hoolivust, rõõmu liikumisest ja tervisest. Olen rõõmus, et pidu tuleb just Jõgeval, Eesti südames, juhituna kohalikest eestvedajatest. Just sellised ettevõtmised, isiklik initsiatiiv, teevad väikses kohas elamise väärikaks,» ütles Evelin Ilves.

Evelin Ilves lisas, et eriti hea meelt on tal selle üle, et tantsupidu võtab vastu ka väikeste külade väiksemaid naisrühmi. «250 rühma üle Eesti näitab, et seda pidu on oodatud ja siia tahetakse väga tulla,» nentis Evelin Ilves.

«Minu eriline tänu kuulub korraldajatele aga selle eest, et tantsima on kutsutud ka SOS Lastekülade lapsed koos peredega. Nii saavad lapsed osa oma emade siirast tantsurõõmust,» lisas Evelin Ilves, kes on aastaid olnud SOS Lasteküla patroon Eestis.

Peo jaoks on konkursi käigus valitud kümme uut tantsu ja loodud üks uus laul. Kaks muusikapala laulis sisse Jõgevalt pärit Hele Kõrve.

Tantsupeo väljakuulutamisel osalesid tantsupeo korraldamise algatanud tantsurühmad – folklooriselts Jõgevahe Pere, rahvatantsuselts Meie Mari, Põltsamaa Kultuurikeskuse naisrühm Uhka ja Jõgeva linna rahvatantsurühm Kaaratsim – kokku üle 80 tantsija, kes esitasid tantsumosaiigi suvise ürituse tantsudest.

Samuti osalesid üritusel Jõgeva linnapea Kalmer Lain, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Jõgeva vallavanem Enn Kurg, Jõgeva maa-, linna- ja vallavalitsuse spetsialistid ning I Eesti Naiste tantsupeo «NaiseLugu» korraldus- ja lavastustoimkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles