Arhitektuurimuuseum tuletab näitusega meelde majakate väärtust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu majakas.
Kihnu majakas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti tuletornide üha halvenev olukord teeb lisaks merekarudele murelikuks ka muinsuskaitsjad ning tuletamaks inimestele meelde meie majakate väärtust, on Eesti Arhitektuurimuuseumis avatud majakate ülevaatenäitus.

Milline on meie 41 majaka üldine saatus, nüüd kus need on minetanud oma navigatsioonilise tähenduse, selle kohta saab vastavatud näitusel põhjaliku ülevaate, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mina arvan, et tuletornid on meie meresõidu ajaloo väga oluline osa ja mida rohkem seda tuletatakse inimestele meelde, seda rohkem võib-olla inimesed saavad aru, et seda suurt pärandit tuleb hoida. Isegi kui käesoleval ajal nad ei ole enam nii olulised, on nad nagu tagavaravariandid,» rääkis Eesti Muinsuskaitseameti nõunik Jaan Vali.

Tuletornide muinsuskaitseline väärtus ajaga ainult tõuseb, kuid nende tihtipeale räämas olukord annab märku kurvast reaalsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles