Urmas Ott jättis vene suurkujudele soojad mälestused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene näitleja Mihhail Deržavin ja lauljanna Roksana Babajan.
Vene näitleja Mihhail Deržavin ja lauljanna Roksana Babajan. Foto: Pavel Makarov

Tuntud vene ühiskonnategelased, poliitikud ja kultuuriinimesed leinavad täna meie seast lahkunud legendaarset teleajakirjanikku Urmas Otti, kes neid kunagi aastate eest intervjueeris. Eestlast meenutatakse väga soojade sõnadega ka praegu.

Hokilegend, riigiduuma saadik Vladislav Tretjak:

«Väga kahju, et elust lahkuvad sellised inimesed. Kui Urmas minuga vestles, siis tekkis mulje, et ta on hokis professionaal ja teab sellest kõike, ehkki tegelikult Ott ei olnud hokimängija. Temaga oli meeldiv juttu ajada. Oma elu jooksul olen ma andnud palju erinevaid intervjuusid ja mõnikord tahaks sellega kiiremini lõpetada. Otiga oli kõik vastupidi: temaga oli meeldiv vestelda, ta lähenes igale teemale mitteformaalselt ja temaga oli võimalik rääkida terve päeva.»

Estraadiartist Gennadi Hazanov:

«Viimasel ajal on side Eestiga muutunud väga delikaatseks ja uudised elust, mida me Eestist saame, on iseäranis politiseeritud. Teade Urmas Oti surmast on tõendiks sellest, et ta oli meie ühise ruumi sümboliks. Tema isiksuse sära, professionaalsus ja andekus lubas teha temast paroodiaid, mis on edu ja talendi kriteeriumiks. See, et artistid endiselt mäletavad ja parodeerivad Urmast, ongi tõeline mälestus temast ühele kuuendikule osale maismaast.»

Näitleja Mihhail Deržavin ja lauljanna Roksana Babajan, abikaasad:

«Urmas Ott ennetas oma aega. Ta oli sammu võrra ees paljudest telesaatejuhtidest. Suur professionaal. Kuid milline kaunis ja elegantne inimene! Temasse olid armunud ja salaja unistasid kõik naised. Urmas oli paradoksaalne ja väga soe inimene, hea sõber. 1991. aastal, putši ajal, helistas ta Tallinnast meile mitu korda päevas Moskvasse ja palus mitte minna tänavale. Me laulsime temaga ka suurepäraselt helilooja Vladimir Matetski spetsiaalselt kirjutatud laulu Mihhail Šabrovi sõnadele «Aasta, kaks, kolm». Helge mälestus temast.»

Kunstnik Nikas Safronov:

«Urmas oli suurepärane inimene. Kahju, et viimastel aastatel küündib tema «Teletutvuse» tasemele nii vähe saateid. Tema tõstetud latt oli väga kõrge ja palju, mis sündis televisioonis hiljem, kasvas välja Urmas Oti saadetest.»

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles