Eksporditoetust said 27 eesti bändi ja muusikaprojekti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris
Iiris Foto: Jelena Rudi

MTÜ Eesti Muusika Eksport otsustas tänavuse konkursi põhjal toetada 27 muusikaprojekti kogusummas 56 070 eurot.

Projektide toetussummad jäävad vahemikku 500-6000 eurot ning kõik projektid on kavandatud aastateks 2011-2012.

Maksimaalse toetussumma 6000 eurot sai United Music Publishersi muusikakirjastuste katuseorganisatsiooni käivitamise projekt.

Üle 4000 euro said veel Made in Baltics OÜ kolme artisti - Iiris, Ewert & The Two Dragons ja Bedwetters - ühise kontsertturnee ja promotsiooni jaoks; OÜ Roosa Banaan ansambel Talboti Austraalia-Jaapani kontsertturnee jaoks; Liturgilise Muusika Ühing Scandicus autorikontserdi läbiviimiseks, salvestuseks ja osalemiseks festivalidel; ning OÜ Tulve & Tulve autoriteoste rahvusvaheliseks levitamiseks.

Toetust said veel näiteks ka OÜ Crunch Industry ansambli Sun ingliskeelse albumi «Ring» välistuuri ja promotsiooni jaoks; Presego OÜ eesti heliloojate teoste rahvusvaheliseks levitamiseks USAs; OÜ Klaveripoeg albumi «Sõrmepalavik» väljaandmiseks ja klaveriteoste rahvusvaheliseks levitamiseks; OÜ Versus Trade eesti artistide esindamiseks «Musexpo» muusikamessil Los-Angeleses; OÜ Sinised ansambli Sinine albumit tutvustava Euroopa turnee jaoks; Apptree OÜ Song Boutique keskkonna arendamiseks ja ansambli Outloudz rahvusvaheliseks promotsiooniks jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles