Eesti kultuur sõidab maailma 300 000 euro eest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Urmas Luik

Kultuuriminister Indrek Saar kinnitas programmi «Eesti kultuur maailmas» teise vooru toetuste saajad, ligi 50 projekti vahel jaotati seekord 306 000 eurot.

Kultuuriministeeriumi välissuhete osakonna nõunik Kristel Üksvärav ütles, et seekord on fookuses Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ja Eesti Vabariigi juubeliaastaga seonduvate kultuurisündmuste korraldamine välisriikides sel sügisel ja varakevadel. «Pidasime oluliseks toetada erinevaid kultuurisündmusi erinevates riikides üle maailma Kanadast Jaapanini, et ka sealne publik saaks osa meie heast kultuuriprogrammist ning tunnetaks meie vabariigi sünnipäeva ja eesistumise olulisust,» märkis Üksvärav.

Ministeerium toetas teiste hulgas Sihtasutus Eesti Filmi Instituut Eesti filmi fookusprogramme erinevates Saksamaa linnades, mille raames korraldatakse esmakordselt ka Eesti filmipäevad Berliinis. ETV tütarlastekoori kontsertesinemist oktoobris Hiinas toimuval «Shanghai International Arts Festivalil», vokaalansambel Estonian Voices kontserte Hiinas ja Põhja-Ameerika suurimal muusikatööstuse konverentsil New Yorgis. Samuti toetati noore jazzmuusiku Kirke Karja kvarteti tuuri Prantsusmaal, Saksamaal, Belgias ja Luksemburgis, mis saab teoks koostöös Eesti kultuurinõunikega välisriikides.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse Eesti interpreetide kontsertidega 1. oktoobril Inglismaal, USAs, Saksamaal ja Austrias.  Ansambel Curly Strings teeb kontsertreisid Kanadasse ja Jaapanisse ning osaleb Poolas toimuval maailmamuusika esitlusfestivalil Womex.  Soomes, Lapuas toimuval tantsuetendusel «Tanssipidot – MIES» osalevad 100 Virumaa tantsu- ja laulumeest, millega tähistatakse ühtlasi Soome Vabariigi 100. sünnipäeva.

Eesti Moekunstnike ühendus avab Eesti rahvuslikku moodi ja tekstiile tutvustava näituse «TO BE ESTONIAN» Kõrgõzstanis ja Itaalias ning Õhulaev MTÜ avab järgmisel aastal ehtenäituse Platina galeriis Stockholmis ning osaletakse Münchenis ehtekunsti suurüritusel «Schmuck».

Kultuuriministeerium on toetanud sel aastal programmist «Eesti kultuur maailmas» projekte kogusummas  600 000 eurot. 2018. aasta esimene taotlusvoor kuulutatakse välja tänavu oktoobris.

Tutvu asjaga lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles