VAT teatris esietendub monolavastus Aafrika naisest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Katariina Unt.
Näitleja Katariina Unt. Foto: Peeter Langovits

VAT Teatri lavale jõuab täna monolavastus «Nisa» ehk lugu Aafrika naisest, kes kõneleb selles lavastuses Katariina Undi suu läbi ja Aare Toikka lavastajakäe toel.

Kalahari kõrbes elava bušmani naise elust kõnelev lugu ei olnud traditsiooniline teatritekst, Katariina Unt (end. Lauk), kes on ka loo dramaturg, lähenes asjale nii, et teha lavastus, mida tema ise näitlejana näha ja teha tahab, panna kokku oma lugu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selles teatrisituatsioonis, kus ma hetkel olen, leidsin, et minu mõtted, tundmused ja minu huvi nende võimaluste vastu teatris saavad kõige paremat rakendust selle materjali kaudu,» ütles Unt.

Tema sõnul on see inimese lugu, sest ehkki jutustaja on naine, on need tunded universaalsed.

Lavastus ühendab sõna, tantsu ja muusika, mille Undi ja Aare Toikka nägemuse järgi improviseeris teoseks Tanel Ruben ja mis sealsamas elusalt ette kantakse, nii sünnib etendus igal õhtul justkui uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles