FINE5 osaleb kaasaegse tantsu festivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine5-i «Imeilus» esietendus 21. novembril 2016
Fine5-i «Imeilus» esietendus 21. novembril 2016 Foto: Rünno Lahesoo

Fine5 tantsuteater osaleb 19.-27. augustini Göteborgis toimuval rahvusvahelisel kaasaegse tantsu festivalil Dance Across Borders (DAB). Eesti tantsuteater on festivalile kutsutud lavastusega «IMEILUS», mille koreograafid on Tiina Ollesk ja Renee Nõmmik.

Etendused toimuvad 22. ja 23. augustil kell 19.00 Göteborgi kaasaegse tantsu ja kunsti keskuses 3:e Våningen.

Festival DAB, mille algatajateks olid  Pat Cremins, Susan Osberg (USA) ja Gun Lund (Rootsi), toimus esmakordselt 1995.a. New Yorgis ja tõi kokku koreograafid USA-st, Rootsist, Hollandist, Kanadast, Prantsusmaalt, Indiast, Hongkongist, Hiinast, Lõuna-Ameerikast ja Eestist. Festivali manifestiks on erinevate füüsiliste (geograafiliste) ja vaimsete (kultuurilised arusaamad)  piiride ning piirangute ületamine. Festivalile kutsutud tantsukunstnikud korraldavad töötube, meistrikursuseid ja arutelusid ning igal õhtul toimuvad ka etendused. Igas mõttes piire ületav tantsukunst on festivalil osalejate jaoks avatud meele ja avara mõtlemise kohtumispaigaks ja ka uueks inspiratsiooniallikaks. DAB kutsub artiste üles olema sõltumatu, ise enda eest seisma ja olema ka oma lavastuste produtsendiks, pakkudes rahvusvahelist tuge organiseeritava festivali ja koostöövõrgustiku näol.

DAB-i on 1992.aastast alates korraldatud USA-s, Rootsis, Prantsusmaal, Hollandis ja Eestis (Polli Talu Kunstikeskuses).

Fine5 tantsuteater on  rändfestivalil osalenud viiel korral. Seekordsel DAB-il Rootsis näidatakse teatri viimast lavastust «Imeilus», mille keskmes on tantsijatega reaalselt toimunud positiivsed sündmused ja erakordsed lood. Selle lavastusega eemaldus Fine5 päevapoliitilistest ja sotsiaalsetest probleemidest, et tõsta fookusesse positiivset energiat andev isiklik kogemus tantsukunsti vormis.

Foto: Rünno Lahesoo

Fine5-i «Imeilus» esietendus 21. novembril 2016 Vaba Lava teatrisaalis.

  • Koreograafia ja lavastus: Tiina Ollesk ja Renee Nõmmik
  • Tantsijad ja kaaskoreograafid: Tiina Ollesk, Olga Privis, Tatjana Romanova, Helen Reitsnik ja Simo Kruusement.
  • Muusika: Virko Veskoja ja India traditsiooniline muusika
  • Kunstnik: Liina Tepandi
  • Valguskunstnik: Airi Eras ja Ants Kurist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles