Kultuuriministeerium eraldas filmiprojektidele üle 327 000 euro

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti filmi 100. aastapäeva puhul eraldas kultuuriministeerium 37 filmiprojekti toetuseks üle 327 000 euro.

Muu hulgas said tootmistoetust viis uut filmi: mängufilmid «Roti kuningas» (OÜ Allfilm) ja «Veel üks croissant» (OÜ Amrion), dokumentaalfilm «Regilaul» (OÜ Rühm Pluss Null) ning laste animafilmid «Liivakast» ning «Lotte ja kuukivi saladus» (mõlemad OÜ Eesti Joonisfilm).

Kultuuriministeeriumi toel jõuavad Eesti filmilevisse ka mitmed maailma väärtfilmid: toimuvad nii anima-, dokumentaal-, loodus- kui ka õudusfilmifestival ning Tallinnas leiab aset ka ülemaailmne filmioperaatorite konverents.

Lisaks jätkub SA Kultuurilehe projekt, mille käigus levitatakse koos ajakirjaga Teater.Muusika.Kino lühifilmide «Eesti lood» DVD-sid.

Eesti filmipärandi säilimiseks ja järgmisel aastal tähistatava Eesti Film 100 ettevalmistusteks mõeldud programmist jätkus toetusi veel ka MTÜ-le Kinobuss filmitalgute korraldamiseks; Tartu Linnamuuseumi projektile «Filmilinn Tartu 100»; Iisaku muuseum filmipärandi taastamiskulude osaliseks katmiseks; ning Eesti Filmi Andmebaasi loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles