Eivere mõisa arendab jaapanlane

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eivere mõisa endine omanik Janne Lahti.
Eivere mõisa endine omanik Janne Lahti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Äsja Järvamaal Eivere mõisa omandanud jaapanlane jätkab seal külaliste majutamist ja toitlustamist, kuid juba paari aasta pärast tahab ta seal avada tõelise jaapani restorani.

ivere mõisa koos 42 hektari põllumaaga ostnud Jaapani ärimees Hiodeki Ogawa avalikkuse tähelepanu ei soovi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mõisa igapäevatööd juhtiva jaapanlase Ryosuke Kurahashi sõnul hakkasid nad kaks aastat tagasi otsima Eestis kohta, kus oleks hea vesi, kaunis loodus ja palju vaba põllumaad ning leidsidki Eivere mõisa.

Kurahashi sõnul tegi endine omanik Janne Lahti mõisas suurepärase töö ja seda nii renoveerimise mõttes kui ka köögi koha pealt.

Lähitulevikus ehitatakse Eiveresse jaapani restoran, põllud külvatakse täis tatart ning lagunenud kõrvalhoonesse kerkib väike toidutehas, mis hakkab jaapanipärast toitu turustama Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles